Beklenen dava sonuçlandı: Booking.com 500 bin TL teminatla erişim yasağını kaldırabilir

Şirketin haksız rekabete neden olan ifadeleri sitesinden kaldırması, otellerle imzaladığı sözleşmeleri yeniden düzenlemesi ve 500 bin TL'lik teminat yatırması karşılığında Booking.com'a erişim yasağı kaldırılacak.
Beklenen dava sonuçlandı: Booking.com 500 bin TL teminatla erişim yasağını kaldırabilir

İki yıldır devam eden TÜRSAB'ın Booking.com'a açtığı haksız rekabet davası bugün sonuca ulaştı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, Booking.com 'in haksız rekabet uyguladığı yönündeki kararını açıkladı. 

Verilen kararla birlikte, Booking.com'un haksız rekabete neden olan ifadeleri sitesinden kaldırması, otellerle imzaladığı sözleşmeleri yeniden düzenlemesi ve 500 bin TL'lik teminat yatırması karşılığında siteye erişim yasağı kaldırılacak.

Açıklanan karara göre, Booking.com'un otellerle imzaladığı fiyat ve kontenjan oranları ile en iyi fiyat garantisi sunması haksız rekabete neden oluyor. Bunun yanı sıra şirketin Booking.com sitesinde haksız rekabete neden olan reklamlara yer vermesinin haksız rekabete yol açtığı da dile getirildi. 

Verilen karar neticesinde Booking.com'un otellerle imzalamış olduğu sözleşmelerden "Geniş MFN", "Fiyat ve kontenjan paritesi", "Minimum Tahsisat" ve "En iyi fiyat garantisi" ifadelerinin kaldırması bekleniyor. Ayrıca karar kapsamında haksız rekabete neden olan reklamların booking.com sitesinden ve uygulamalardan kaldırılması gerektiğini de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.