Dragon Quest Walk, Pokemon Go'nun ardından ilk ayında en çok gelir elde eden ikinci AR oyunu oldu

Paylaşılan bilgilere göre Square Enix tarafından geliştirilen Dragon Quest Walk oyunu, Pokemon Go'nun ardından ilk ayında en çok gelir elde eden ikinci artırılmış gerçeklik oyunu oldu.
Dragon Quest Walk, Pokemon Go'nun ardından ilk ayında en çok gelir elde eden ikinci AR oyunu oldu

2016 yılının Temmuz ayında kullanıma sunulan ve mobil oyun dünyasına damgasını vuran Pokemon Go'nun elde ettiği başarı ile ilgili pek çok haberi sizlere daha önce aktarmıştık. Pokemon Go'nun başarısı artırılmış gerçeklik destekli diğer oyunların da önünü açtı.

Pokemon Go'nun ardından Jurassic World: Alive ve Harry Potter: Wizards Unite gibi önemli artırılmış gerçeklik oyunları karşımıza çıktı. Fakat bu oyunlar Pokemon Go oyununun başarısının yanına bile yaklaşamadılar. Bugün Sensor Tower tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni bir artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go'nun başarısına yaklaştı.

Paylaşılan bilgilere göre Square Enix tarafından geliştirilen Dragon Quest Walk oyunu, Pokemon Go'nun ardından ilk ayında en çok gelir elde eden ikinci artırılmış gerçeklik oyunu oldu. 8 Eylül tarihinde iOS ve Android platformları için kullanıma sunulan Dragon Quest Walk oyunu 1,7 milyon indirilme ve 86 milyon dolar gelir elde etti.

Karşılaştırmak gerekirse Pokemon Go oyunu ilk ayında 118 milyon dolar gelir elde etmişti. Dragon Quest oyun serisinin tıpkı Pokemon Go gibi Japonya'da oldukça popüler olan köklü bir oyun serisi olduğunu da ekleyelim. Pokemon Go ve Dragon Quest Walk oyunlarının ardından ise Harry Potter: Wizards Unite ve The Walking Dead: Our World oyunları geliyor. Söz konusu oyunlara bakıldığında gelir anlamında bir uçurum olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Elde edilen kullanıcı başına gelirlere baktığımızda ise Dragon Quest Walk oyunu Pokemon Go'yu geride bırakmış gibi görünüyor. Sensor Tower'ın araştırmasına göre Pokemon Go oyunu kullanıcısı başına 12 dolar kazanırken, Dragon Quest Walk oyunu kullanıcısı başına 51 dolar kazanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.