Netflix'in kazancı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %31 artarak 5,24 milyar dolara ulaştı

Netflix, bu sayıyla tahminleri de yakalamış görünüyor, zira öngörülen kazanç 5,25 milyar dolardı.
Netflix'in kazancı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %31 artarak 5,24 milyar dolara ulaştı

Dijital yayıncılık devlerinden Netflix, 2019'un üçüncü çeyrek mali raporunu yayınlandı. Sektörde Apple TV+, Disney gibi yeni ve güçlü rakipler edinen Netflix'in açıkladığı veriler, gelecekte neler olabileceğini de kanıtlıyor diyebiliriz. Netflix'in raporuna göre şirketin hisse senedi alım-satım işlemlerinde işlem sonrası yükseliş arttı ve rakamlar kar analistlerinin beklentilerini önemli ölçüde aştı.

Netflix'in kazancı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 31 civarında arttı ve şirketin geliri 5,24 milyar dolar olarak açıklandı. Netflix, bu sayıyla tahminleri de yakalamış görünüyor, zira öngörülen kazanç 5,25 milyar dolardı. Daha etkileyici bir şekilde, hisse başına 1,05 dolar olan analist tahminlerine kıyasla hisse başına 1,47 dolarlık kazanç elde etti. Yatırımcılar ise Netflix’in satışlarından yaklaşık 470 milyon dolarlık gelir elde etmeyi bekliyorlar.

Analistler, Netflix'in 800 bini ABD’den olmak üzere üçüncü çeyrek için yaklaşık 7 milyon yeni müşteri bekliyor. Bunun da oldukça önemli bir bilgi olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü Netflix, geçtiğimiz temmuz ayında kullanıcı sayısında hedeflerini tutturamadığını hatırlatalım. Netflix, 2019'un ikinci çeyreğinde öngördüğü kadar fazla kullanıcı kazanamamış ve 2011'den bu yana ilk kez ABD abonelerinde bir kayıp yaşamıştı. O yüzden yeni rakamlar Netflix açısından ciddi bir önem taşıyor. 

Genel olarak, Netflix şu anda 158 milyondan fazla üyesi olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz haftalarda RTÜK sansüründen ne kadar etkileneceği merak konusu olan Netflix Türkiye, aynı dönemde Türkiye odağındaki ücretli kullanıcı sayısını da açıklamıştı. Buna göre Netflix'in Türkiye'de 1,5 milyon ücretli kullanıcısı bulunuyor.

Son olarak Wall Street analistlerinin şirketin 4. çeyrekte 1,4 milyonu ABD’den olmak üzere 9,4 milyon yeni müşteri kazanacağını tahmin ettiğini belirtelim. Bu tahminler, Netflix için oldukça kazançlı bir dönemin yaklaştığını gösteriyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.