TransferWise, Singapur için "borderless" kartını hizmete açtı

Londra merkezli para transfer şirketi TransferWise, 2017 yılında Türkiye'de aktif ettiği "borderless" hizmetini Singapur'da da kullanıma açtı.
TransferWise, Singapur için

Geçtiğimiz mayıs ayında 292 milyon dolar yatırım alan ve bu yatırımla değerlemesini 3,5 milyar dolar yükselten Londra merkezli para transfer şirketi TransferWise, 2017 yılında Türkiye'de aktif ettiği "borderless" hizmetini Singapur'da da kullanıma açtı.

TransferWise, bu hizmetiyle Asya'da seyahat edenlerin ve işletmelerin yurtdışında harcama yaparken yüksek döviz ücreti ödemekten kaçınmasına yardımcı olmayı hedefliyor. TranferWise'ın borderless kartı, orta piyasa fiyatları olarak da bilinen gerçek döviz kurlarını kullanıyor. Şirkete göre, bireysel ve ticari müşteriler için geçerli olan yeni kart için üyelik ücreti ve yıllık ücret alınmıyor. Mastercard'ın kabul edildiği deniz aşırı herhangi bir ATM'de her 30 günde bir, 255 dolara kadar para çekme masrafı bulunmuyor. Otomatik olarak en düşük dönüşüm ücreti olan para birimini seçiyor ve tüm alımları, döviz kurları ve ücretler de dahil olmak üzere gerçek zamanlı olarak izliyor.

TransferWise'ın borderless bankamatik kartı, İngiltere, Avrupa, ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’da piyasaya sürüldükten sonra bugün Singapur'daki müşterileri tarafından kullanılabiliyor. Borderless kartın Japonya'da da önümüzdeki yıl başlatlacağı öngörülüyor.

Kart, TransferWise tarafından görevlendirilen araştırma ajansı Capital Economics tarafından yapılan yeni ve bağımsız bir çalışmanın ürünü diyebiliriz. Araştırma Singapurluların kart ve nakit para kullanarak yapılan yurtdışı işlemleriyle ilgili yılda yaklaşık 804 milyon doları kaybettiklerini ortaya koydu. TransferWise'a göre, kendi kullanıcıları çapraz para birimi harcamaları yaparken yüzde 0,67 daha düşük bir küresel ortalama fiyattan yararlanıyor. Şirket, hesap başına sahiplik ücretleri, işlem ücretleri, döviz kuru işaretlemeleri ve çeşitli ücretler dikkate alındıktan sonra, işlem başına ortalama ücretin yüzde 4 civarında olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.