BRAND SPEAK

Pazarlamanın Bir Sonraki Büyük Adımı: Conversational Marketing

MindBehind altyapısını kullanan markalar, yapay zekâ destekli ChatBot’ları Conversational Marketing stratejilerinin bir parçası yaparak, eşsiz bir sohbet deneyimi ile işlerini büyütmeye devam ediyor.

Hızla gelişen teknoloji beraberinde yeni pazarlama stratejileri de gelişmektedir. "Conversational Marketing"; yani, Türkçe'deki kullanımı ile "Sohbet Pazarlaması"; bu yeni stratejiler arasında üst sıralarda yer almaktadır. Konuşmaya dayalı bu pazarlama şekli; müşteri sadakatini geliştirmek, müşterileri ve hedef kitlesini daha yakından tanıyarak stratejiler oluşturmak, özelleştirilmiş ve kişiye özgü yeni bir pazarlama seçeneği elde etmek için tasarlanmış, geri bildirim odaklı bir pazarlama tekniğidir. Pazarlama konusunda bu geri bildirim temelli yaklaşımı kullanmak; markanın tanınırlığını ve güvenini artırmaya yardımcı olmakla beraber; müşterilerine ve olası müşterilerine gerçek bir konuşma deneyimi yaşatarak onlara direkt olarak pazarlama ve satış kanalları arasında hareket etme imkânı sağlar.

Conversational Marketing’in özünde, müşterilerinizin ne istediğini ve ihtiyaçlarının ne olduğunu tahmin etme becerisi yatmaktadır. Bunu yapmanın en iyi yolu ise doğal dil öğrenme (NLP) yeteneğine sahip yapay zekâ destekli ChatBot’lardır.

MindBehind alt yapısı ile geliştirilen ChatBot’lar, sizi ve potansiyel müşterilerinizi bir araya getiriyor.

Conversational Marketing ile e-posta, arama, SMS gibi geleneksel pazarlama yöntemleri yerine hedef kitlenizle herhangi bir mesajlaşma uygulaması üzerinden iletişime geçebilirsiniz. ChatBot’lar sayesinde gerçek zamanlı bir diyalog ile hedef kitlenizin ihtiyaçlarını anlayabilir ve satış döngünüzü kısaltabilirsiniz. Ayrıca potansiyel müşterilerinize daha fazla satın alma deneyimi yaşatabilirsiniz. Sigortacılık sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan MAPFRE Sigorta, MindBehind altyapısını kullanarak Facebook Messenger üzerinden ChatBot’lar aracılığıyla potansiyel müşterilerine ulaşıyor. Müşterilerinden topladığı bilgiler doğrultusunda 4 farklı trafik sigortası paketi öneriyor. Böylece, müşteriler kendileri için en uygun paket seçimlerini yapıp, aynı sohbet içerisinde satın alım gerçekleştirebiliyorlar.

Potansiyel müşterilerinizle olan ilişkilerinizi güçlendirmek ve onları daha iyi anlamak için siz de pazarlama stratejilerinize yapay zekâ destekli ChatBot’ları ekleyin ve geleceği yakalayın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.