Waymo: Tamamen sürücüsüz otomobillerimiz yollarda

Bugün kullanıcılarına bir e-posta gönderen Waymo, kullanıcılarının bir sonraki Waymo sürüşlerinin tamamen sürücüsüz olabileceğini paylaştı. 
Waymo: Tamamen sürücüsüz otomobillerimiz yollarda

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in otonom sürüş teknolojileri üzerine çözümler üreten birimi olarak karşımıza çıkan Waymo, yakın zamanda tamamen sürücüsüz otomobillerle karşımıza çıkacak. İlk olarak 2009 yılında karşımıza çıkan Waymo, 2016 yılında ise test sürüşlerine başladı ve yaklaşık 3 yıldır ABD'nin farklı şehirlerinde test sürüşlerine devam ediyor.

Waymo tarafından gerçekleştirilen testlerde araçlar otonom olsa da sürüş güvenliği açısından şoför koltuğunda bir Waymo çalışanı bulunuyordu. Bugün kullanıcılarına bir e-posta gönderen Waymo, kullanıcılarının bir sonraki Waymo sürüşlerinin tamamen sürücüsüz olabileceğini paylaştı. 

Gönderilen e-postada tamamen sürücüsüz Waymo otomobillerinin yolda olduğunun altı çizildi. Kısacası Waymo yakın zamanda şoför koltuğunda kimsenin bulunmadığı test sürüşlerine başlayacak. Hatırlatmak gerekirse Waymo'nun sürücüsüz otomobil testleri Chrysler Pacifica aracı ile gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında sürücüsüz otomobil çağırma uygulaması Waymo One'ı da tanıtan Waymo, birkaç gün önce ise başka bir haberle karşımıza çıktı. Testlerine ABD'nin Arizona eyaletinde devam eden şirket, yakın zamanda Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde de test sürüşlerine başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.