Android'in yaratıcısı Andy Rubin, şirketi Essential'ın ürettiği yeni nesil telefonu paylaştı

Kariyerine cihaz üreticisi Essential'ın CEO'su olarak devam eden Rubin, şirketin iPod Nano'yu andıran yeni telefonunun görsellerini ve videosunu paylaştı.
Android'in yaratıcısı Andy Rubin, şirketi Essential'ın ürettiği yeni nesil telefonu paylaştı

Cinsel taciz suçlamalarının ardından Google'dan ayrılan Android'in yaratıcısı Andy Rubin, bir süredir yeni bir cihaz üzerinde çalışıyordu. Kariyerine cihaz üreticisi Essential'ın CEO'su olarak devam eden Rubin, dün paylaştığı bir tweet ile şirketinin üretmekte olduğu yeni akıllı telefonun görsellerini paylaştı.

Rubin'in paylaştığı bu yeni cihaz, Essential'ın iki yıldan bu yana piyasaya süreceği ilk akıllı telefon olacak. Bu noktada şirketin, bundan bir yıl önce piyasaya süreceği ikinci modeli yürülükten kaldırdığını ve çalışanlarının yüzde 30'unu işten çıkardığını hatırlatalım. 

Essential'ın yeni mobil cihazı uzun ve ince olmasıyla dikkat çekerken Rubin'in söylediğine göre cihaz yeni ve farklı bir kullanıcı arayüzüne sahip olacak. Andy Rubin'in kendisine yönlendirilen suçlamaların ardından sosyal ağlardaki sessizliğini ilk kez bozduğunu düşünürsek, piyasaya sürülecek bu yeni ürün için çok heyecanlı olduğunu söyleyebiliriz. 

Şimdilik cihazın çıkış tarihi ya da ismini paylaşmayan Rubin, cihazın fotoğraf ve videosunu paylaşırken ""Radikal olarak farklı formfaktörler için yeni kullanıcı arayüzü," ifadesini kullandı. 

iPod Nano'yu andıran bu yeni mobil cihaz, arka yüzünde büyük bir kamera bulunduruyor. Paylaşılan videoya bakıldığında cihazın dört farklı metalik arka kapağı olduğu ve bu kapakların renk değiştirme özelliğine sahip olduğu görülüyor. 

Essential sözcüsü Shari Doherty erken aşama test sürecinde olan bir cihaz üzerinde çalıştıklarını doğrularken, ilerleyen dönemde detayları paylaşacaklarını da ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.