Cinsel taciz iddialarıyla sarsılan Google'da sular durulmuyor

200'den fazla Google mühendisi, taciz iddialarına karşı protesto yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor.
Cinsel taciz iddialarıyla sarsılan Google'da sular durulmuyor

Geçtiğimiz günlerde, Google'ın cinsel taciz iddialarından dolayı çalışanlarını işten çıkardığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. İddiaya göre, 13'ü yönetici olmak üzere 48 kişi işten çıkarılmış; şirketin CEO'su Sundar Pichai'nin yaptığı açıklamalar ile 2014'te Google ile ilişiğini kesen Andy Rubin de zan altında kalmıştı. Şirketten 90 milyon dolarlık tazminatla ayrılan Rubin ise yaptığı açıklamalarda bu iddiaların asılsız olduğunu söylemişti.

Andy Rubin'in haklı olup olmadığını tam anlamıyla bilemesek de Google cephesinde suların durulmadığını söyleyebiliriz. Çünkü 200'den fazla Google mühendisi, taciz iddialarına karşı protesto yürüyüşü yapmaya hazırlanıyor. Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen protesto, geçtiğimiz hafta The New York Times tarafından yazıya dökülen haberden sonra planlanmaya başlandı. Google'ın tacizler karşısındaki tavrından rahatsız olduğunu belirten anonim bir Google çalışanı, tacizle ilişkilendiren kişilerin herhangi bir tazminatla ödüllendirilmemesi gerektiğini savundu. Google çalışanının bu söylemle Andy Rubin'i hedef gösterdiğini söylemek mümkün.

Google yöneticileri geçtiğimiz hafta, Rubin olayının gerçek yüzünü açıklamaya ve çalışanlardan özür dilemeye çalıştıkları bir toplantı düzenledi. Ancak hafta sonu boyunca, özellikle taciz konusunda sıkıntılar yaşamış olan kadın mühendisler, bir protesto yürüyüşü için hazırlık yapmaya başladı. Pazartesi sabahı ise 200'den fazla Google çalışanı bu yürüyüşe katılmak istediğini açıkladı.

The New York Times'ın hikayesi, Rubin'in uygunsuz bir ilişki için görevden alındığını açıklayan eski bir raporu içerse de aslında şirketin sadece bu konuda değil, aynı zamanda itibarını korumak için nasıl davrandığına da dikkat çekiyor. Bu yüzden Google mühendislerinin gerçekleşmesi planlanan protesto yürüyüşünün, halihazırda olup bitmiş olaylardan ziyade şirketin genel tutumuna yönelik olacağını söylemek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.