macOS Catalina resmen kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan macOS Catalina, bugün tüm macOS kullanıcıları için resmen kullanıma sunuldu.
macOS Catalina resmen kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen WWDC 2019'da Apple'ın macOS işletim sisteminin yeni versiyonu olan macOS Catalina'yı tanıttığını sizlere aktarmıştık. Haziran ayından sonra beta sürecine de başlayan macOS Catalina, bugün tüm macOS kullanıcıları için resmen kullanıma sunuldu.

macOS işletim sisteminin en önemli parçalarından biri olan iTunes'un kullanımını sonlandıran macOS 10.15 Catalina işletim sistemi, Apple'un kendi servisleri olan Apple Music, Podcasts ve Apple TV'nin 3 farklı uygulama olarak kullanılmasına olanak tanıyor.

iPhone ve iPad modellerinin senkronizasyon için eskiden iTunes'u kullandığını da hatırlatalım. iTunes'un ortadan kalkması ile birlikte ise iPhone ve iPad senkronizasyonu için Finder kullanılacak. macOS 10.15 Catalina'nın en önemli özelliklerinden biri ise Sidecar özelliği. 

Sidecar özelliği sayesinde macOS Catalina kullanıcıları sahip oldukları iPad'i ikinci ekran olarak kullanabilecekler. Hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabilen özellik ikinci ekrana ihtiyaç duyan kullanıcılar için oldukça kullanışlı. Catalina'nın gizlilik ve güvenlik ile ilgili önemli özelliklere sahip olduğunu da ekleyelim.

macOS Catalina nasıl indirilir?

Catalina ile birlikte uygulamaların masaüstünüze, dokümanlarınıza, iCloud'unuza veya depolamanıza erişmek için izin istemeleri gerekiyor. macOS 10.15 Catalina'yı Mac'inize kurmak ise oldukça basit. Öncelikle masaüstünüzde sol üst köşede bulunan elma ikonuna tıklamanız ve sonrasında karşınıza çıkan menüde ise "Sistem Tercihleri" kısmına tıklayarak devam etmeniz gerekiyor. Sistem tercihlerinin içinde ise "Yazılım Güncelleme" kısmına tıklayarak macOS Catalina güncellemesine ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.