Instagram'ın içerik üreticilerine odaklanan yeni Creators hesabı

Instagram yeni açtığı Creators hesabı ile içerik üreticilerin daha aktif bir şekilde üretim yapmasına destek olacak.
Instagram'ın içerik üreticilerine odaklanan yeni Creators hesabı

Instagram da tıpkı YouTube gibi içerik üreticilere odaklanan Creators isimli yeni bir hesap açtı. Creators isimli hesabın bio'sunda "Instagram'da üretmenizde yardım ediyoruz, ve ne yazık ki doğrulanmış hesap olmanızı sağlayamıyoruz." ifadesi yer alıyor.

Bu hesapla birlikte platformdaki içerik üreticilerin daha aktif bir şekilde üretim yapmasına destek olmak isteyen Instagram, bu konuyla ilgili öneriler sunmayı planlıyor. Aslına bakarsanız Instagram'ın bu yaklaşımını daha önce bir işletmeler için açtığı Instagram for Business'da görmüştük. 

Gönderilere bakıldığında görsel olarak eğlenceli ve zengin bir içerik kullanılması dikkat çekerken, bazı görsellerde istatistiklere de yer veriliyor. Bu kapsamda kullanıcıların yüzde 60'ının hikayeleri sesi açarak izlediğinin de paylaşıldığını ekleyelim.

Hesabın tek öne çıkarılmış hikayesinde ise içerik üreticilerinin sıkça sorduğu soruları görüntüleyebiliyorsunuz. Hikayede yanıtlanan sorular arasında hesap doğrulama, bazı özelliklerin kullanılamaması, akış algoritmasının neden tekrar kronolojik hale getirilmediği ve yorum filtreme özelliklerinin nasıl kullanılacağı yer alıyor.

Şu ana kadar algoritmadaki değişimlerden yeni özelliklerdeki hatalara kadar, platformdaki tüm zorluklarla tek başlarına uğraşmak durumunda kalan içerik üreticiler, bu hesapla birlikte şirketten daha fazla destek görebilir. Geçtiğimiz aylarda içerik üreticilerine satış özelliğini açan Instagram, tıpkı YouTube gibi içerik üreticilere daha fazla araç ve imkan sunarak platformdaki etkileşimin ve marka işbirliklerinin artmasını sağlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.