YouTube kullanıcıların yorum geçmişini gösteren profil kartlarını test ediyor

Profil kartları kapsamında içerik üreticiler yorum yapan kullanıcıların son 12 ayda kanala bıraktığı yorumları görüntüleyebilecek.
YouTube kullanıcıların yorum geçmişini gösteren profil kartlarını test ediyor

YouTube, içerik üreticilerine odaklanan Creator Insider kanalında kullanıcıların yorum geçmişini gösteren profil kartlarını test ettiğini duyurdu. Yorum yapan bir kullanıcının ismine tıkladığınızda belirecek olan profil kartları, kullanıcının yakın zamanda kanalda yaptığı yorumları listeyecek. 

Şimdiye kadar yorumlarda bir kullanıcının ismine tıkladığınızda doğrudan kullanıcının YouTube kanalına yönlendiriliyordunuz. Ancak kanalda yayınlanan herhangi bir içerik bulunmuyorsa, yorum yapan kişi hakkında bilgi edinmeniz pek mümkün değildi. Bir süredir platformunda sahte hesaplar ve internet trolleriyle mücadele eden şirket, bu yeni yöntem ile içerik üreticilerin yorum yapanlar hakkında daha fazla bilgi almasını sağlıyor. 

Profil kartları kapsamında son 12 ayda kanala bırakılan yorumlar görüntülenebilecek. Ancak kullanıcının başka kanallara bıraktığı yorumların görüntülenmesi söz konusu değil. YouTube Ürün Yönetimi Direktörü Tom Leung, bu özellikle birlikte içerik üreticilerinin kendilerine en iyi yorumları bırakanlar tanıyabileceklerini ve bu sayede YouTube topluluğundaki bağların güçleneceğini umduklarını dile getirdi. 

Bu arada profil kartlarında içerik üreticileri kullanıcıların kanalına yönlendiren bir linkin de yer alacağını belirtelim. Profil kartlarının test sürecinde hangi ülkelere ve kullanıcılara açık olduğu  henüz açıklanmış değil. Ancak özelliğin topluluk tarafından olumlu karşılığını söylemekte fayda var. Bu özellikle birlikte test edilen yeni özellikler arasında kişiselleştirilmiş mesajlar da yer alıyor.

Yorum yapan kişinin kanaldaki yorum geçmişine bakabilmek, içerik üreticilerin yoruma cevap verirken kullanıcıya yönelik bir seçim yapabilmesini sağlıyor. Bu anlamda içerik üreticilerinin aboneleriyle daha anlamlı ve güçlü bir bağ kurması da söz konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.