Berlin merkezli tıp eğitimi platformu Amboss, 30 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli "medtech" platformu Amboss, Partech'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda, 30 milyon euro yatırım aldı.
Berlin merkezli tıp eğitimi platformu Amboss, 30 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli "medtech" platformu Amboss, Partech'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda, 30 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turunda karşımıza çıkan diğer şirketler Target Global, Cherry Ventures, Wellington Partners ve Holtzbrinck Digital oldu.

Amboss, 2017 yılında aldığı yatırımdan bugüne, Alman tıp öğrencileri için bir sınava hazırlık aracından, doktorlar için küresel bir platform haline geldi. Platform şu anda yarım milyondan fazla kişi tarafından, en son tıbbi bilgileri uygulamak için kullanılıyor. Öğrenciler, platformun etkileşimli kütüphanesini ve soru bankasını genel çalışma ve sınav hazırlığı için kullanırken, doktorlar da kanıta dayalı tavsiyelerin rehberliğinde daha etkin klinik kararlar almak için kullanıyor.

Amboss, 2013 yılında Berlin'de tıp öğrencileri için bir çalışma platformu olarak kuruldu ve iki yıldan daha kısa bir sürede pazar payının yüzde 90'ına ulaştı. Yeni finansmanla Amboss, ürününün dünya çapında yaygınlaşmasını hızlandıracak. Girişim ​​aldığı 30 milyon euro'luk yatırımı aynı zamanda, hem genel hem de uzman doktorlar için günlük klinik karar vermeyi geliştirmek amacıyla akıllı rehberlik uygulamasına daha fazla yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı.

ABD merkez ofisinin 2017'de New York'ta açılmasıyla Harvard, Yale ve Stanford Üniversitesi'nden önde gelen doktorlar Amboss ekibine katıldı ve platformu ABD pazarına başarıyla entegre ettiler. Şimdi, NYU da dahil olmak üzere dünya genelinde 50'den fazla tıp fakültesi, öğrencileri için temel bir çalışma kaynağı olarak Amboss'u kullanıyor. Amboss'un mobil uygulaması bugün, hemen hemen her Alman hastanesinde günlük olarak kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.