Türkiye İş Bankası'ndan ticari kurumların tüm banka hesaplarını tek hesapta görüntületecek özellik: TekCep

TekCep, ticari hesap sahiplerinin diğer bankalarda bulunan tüm ticari hesaplarını İşCep'te görmesini sağlıyor.
Türkiye İş Bankası'ndan ticari kurumların tüm banka hesaplarını tek hesapta görüntületecek özellik:  TekCep

Türkiye İş Bankası bugün İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ile Softtech Genel Müdürü Melih Murat Ertem’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında ticari kurumlar için İşCep'e eklenen yeni özelliği tanıttı.  

TekCep isimli yeni özellik, ticari hesap sahiplerinin diğer bankalarda bulunan tüm ticari hesaplarını İşCep'te görmesini sağlıyor. Tüm ticari hesaplarını tek bir ekranda gören kullanıcıların, TekCep sayesinde hem zaman kazanması hem de iş sürecini hızlandırması hedefleniyor. 

TekCep nasıl çalışıyor? 

Bu noktada ticari müşterilerin, online ekstre hizmeti aldığı tüm bankalardaki bakiye bilgilerini TekCep üzerinden İşCep uygulamasına ekleyebileceğini de belirtelim. Diğer varlıklar sekmesi altında online ekstre hizmeti aldığı bankaları görecek olan kullanıcılar, İşCep tarafından yapılan yönlendirmeleri takip ederek bir IP numarasına erişecek. Bu IP numarasını diğer bankalara ileten ticari kurumlar, bankaları tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi tanımlayarak İşCep'te diğer bankalara ait ticari hesaplarını da görüntüleyebilecek. 

TekCep özelliği şu an için sadece Android kullanıcılarına sunuluyor. Ancak yapılacak ilk güncelleme ile birlikte iOS kullanıcıları da özelliğe İşCep üzerinden erişebilecek. 

Bankacılıkta dijital dönüşümün vurgulandığı toplantıda ticari bankacılığı dijitalleştirme konusunda AB ve ABD'de çok az örnek bulunduğu da dile getirildi. Bu anlamda 7.5 milyon aktif kullanıcıya sahip olan İşCep uygulamasının, kullanıcı tabanında 135 bin tüzel firma bulunduğunu dile getirmekte fayda var. Görünen o ki; Türkiye İş Bankası bu yeni özellikle birlikte Türkiye'deki ticari kullanıcılara eşsiz bir kullanıcı deneyim sunacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.