iPhone 11 ve 11 Pro modelleri sahte ekran bileşenleri için kullanıcısını uyaracak

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri, sahte ekran bileşenlerini tespit edebilecek.
iPhone 11 ve 11 Pro modelleri sahte ekran bileşenleri için kullanıcısını uyaracak

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinin 10 Eylül tarihinde gerçekleşen bir etkinlikle birlikte tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Bugün Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri, sahte ekran bileşenlerini tespit edebilecek.

Hatırlatmak gerekirse eski iPhone modelleri pil değişimleri sonrasında sahte pilleri tespit edip kullanıcısını uyarabiliyordu. Benzer bir özelliğin iPhone 11 ve 11 Pro modellerinde olacağını duyuran Apple, söz konusu modellerin ekran değişimlerinin ardından sahte bileşen olup olmadığını tespit edebileceğini duyurdu.

Ekranın parlaklığı, renk doğruluğu, True Tone, Night Shift, ve Haptic Touch gibi özellikler nedeniyle ekran bileşenlerinin orijinal olmasının oldukça önemli olduğunu paylaşan Apple, sahte bileşenlerin ekran performansını olumsuz etkileyebileceğini de sorunlar yaratabileceğini belirtti.

Ortaya çıkabilecek sorunlar arasında ekranın dokunma kabiliyetlerinin ve renk dengesinin bozulmasının yanı sıra pil performansının kötü etkilenmesi de bulunuyor. Söz konusu özelliğin iOS 13.1 güncellemesi ile birlikte geldiğini de ekleyelim.

Sahte ekran bileşenleri tespit etme ile ilgili bildirimlere Ayarlar > Genel > Hakkında kısmından ulaşabilirsiniz. Apple cihazlarının ekran değişimlerinin oldukça pahalı olduğunu hatırlatalım. Bu nedenle pek çok kullanıcı ekran değişimlerini Apple Store'dan değil de başka servislerden yapıyor. Söz konusu özellik ile birlikte kullanıcıların mağdur edilmesinin önüne geçilmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.