Soundcloud'a alternatif arayanlar için ücretsiz müzik platformu: Audius

Oldukça yeni bir platform olan ve geçtiğimiz günlerde lansmanını gerçekleştiren Audius, Soundcloud'a ciddi bir rakip olacak gibi duruyor.
Soundcloud'a alternatif arayanlar için ücretsiz müzik platformu: Audius

Özellikle ücretsiz müzik dinleyenler ve şarkılarını büyük meblağlar ödemek zorunda kalmadan dinleyiciyle buluşturmak isteyen sanatçılar için oldukça ideal bir platform diyebileceğimiz Soundcloud, kullanıcıya sunduğu kısıtlı özellikler nedeniyle gün geçtikçe daha az tercih edilmeye başlandı. Zira Soundcloud'u ücretsiz olarak kullanıyorsanız sınırsız müzik dinleyebiliyorsunuz, fakat sanatçıysanız platforma eklediğiniz şarkılar ve çalma listelerine sınırlama getiriliyor. Platformdan olabildiğince yararlanabilmek içinse premium üye olmanız bekleniyor.

Her ne kadar Spotify, Apple Music gibi dijital streaming servisleri son dönemde popülerliğini artırsa da Soundcloud gibi platformlar, daha az bilinen sanatçı ve DJ'leri keşfetmek için tercih edilmeye devam ediliyor. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi Soundcloud bu sektörde neredeyse en bilinen oyuncu. Ancak oldukça yeni bir platform olan ve geçtiğimiz günlerde lansmanını gerçekleştiren Audius, Soundcloud'a ciddi bir rakip olacak gibi duruyor.

Audius nedir?

Audius'u kullanmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Müzik dinlemek için bir platform sahibi olmanız bile gerekmiyor. Ancak şarkıları favorilerinize eklemek, çalma listeleri oluşturmak gibi özellikler için bir üyeliğin faydalı olacağını belirtelim. Üyeliğinizi mail adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile gerçekleştiriyorsunuz. Akabinde profilinizi düzenlemek için isterseniz Twitter hesabınızı entegre edebiliyorsunuz, dilerseniz her düzenlemeyi manuel olarak da gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha sonra karşınıza "sınırlı" sayıda müzisyen çıkıyor ve kendi müzik zevkinize uygun olanları seçip ona göre müzik dinleme deneyiminizi başlatıyorsunuz.

Sınırlı sayıda müzisyen dememin nedeni de yukarıda da belirttiğim gibi platformun oldukça yeni olması. 2 gün önce herkesin kullanımına açılan platform, şu anda oldukça hızlı çalışıyor ve sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Üstelik dilediğiniz kadar şarkıyı da Audius'a ekleyebiliyorsunuz. 

Sonuç olarak yeni olduğu için kısıtlı şarkı seçeneği sunan platform, ilerleyen dönemde portföyünü genişlettikçe Soundcloud'un azılı bir rakibi olabilecek seviyede. Üstelik Audius'un masaüstü uygulaması da bulunuyor.

Audius'u buradan deneyimleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.