Yapay zeka tabanlı kredi platformu Kreditech, 22 milyon dolar yatırım aldı

Şirket yatırımı Polonya, İspanya, Rusya ve Hindistan'da büyümek için kullanacak.
Yapay zeka tabanlı kredi platformu Kreditech, 22 milyon dolar yatırım aldı

Polonya, İspanya, Rusya ve Hindistan'da faaliyet gösteren Almanya merkezli Kreditech, 22 milyon dolar yatırım aldı. Runa Capital'in liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Almanya'dan ismi açıklanmayan özel bir yatırımcı ve girişimin daha önceki yatırımcıları HPE Growth ve Amadeus Capital Partners katılım gösterdi. 

Yatırım turuna katılım gösterenler arasında yine ismi açıklamayan fintech melek yatırımcılarının da bulunduğunu belirtelim. Yatırım ile birlikte girişimin ulaştığı değerleme miktarı henüz açıklanmasa da tahminlerde bulunmak zor değil. Zira son yatırımında girişimin değerlemesi 500 milyon euroya ulaşmıştı. 

Şirketin bu yatırımı şu anda faaliyet gösterdiği bölgelerde genişlemek için kullanacağını belirtelim. Bu kapsamda hızlı bir şekilde büyüme gösteren Hindistan pazarında şirketin operasyonunu iki katına çıkarması da bekliyor. 

Hatırlarsanız, 2017'de gerçekleşen yatırım turunda Naspers'ın fintech girişimi PayU şirkete 110 milyon dolar yatırım yaparak Kreditech'in Hindistandaki operasyonu için stratejik ortaklık teklif etmişti. 

Şirketin yatırımcıları arasında Peter Thiel, Rakuten ve IFC'nin de yer aldığını düşünürsek, ilerleyen dönemde adını daha fazla duyacağımızı da söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.