Kik Interactive, Kik Messenger'ı kapatarak kripto para birimi Kin'e odaklanıyor

Şirketin CEO'su Livingston, yapılan değişikliklerin şirketin nakiti yakış hızını yüzde 85 oranında azaltacağını ve bu sayede ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonunun açtığı davayı kazanabileceklerini belirtti. 
Kik Interactive, Kik Messenger'ı kapatarak kripto para birimi Kin'e odaklanıyor

Kik Interactive'in CEO'su Ted Livingston dün yaptığı açıklama ile kripto para birimi Kin'e odaklanmak için mesajlaşma uygulamaları Kik Messenger'ı kapatacaklarını duyurdu. Bu kararla birlikte şirket 100'den fazla çalışandan oluşan ekibini 19 kişiye düşürmek üzere harekete geçti. 

Şirketin, Kik kullancılarını ise Kin müşterilerine dönüştürmeye odaklandığını belirtelim. Kin'e ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonu tarafından dava açıldığını düşünürsek, şirketin bu pivotunun şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Livingston paylaştığı blog gönderisinde yapacakları değişikliklerin şirketin nakiti yakış hızını yüzde 85 oranında azaltacağını ve bu sayede davayı kazanabileceklerini belirtti. 

Bu noktada şirketin iki yıl önce Kin'i piyasaya sürerek ICO ile 100 milyon dolar fonlama aldığını hatırlatalım. Bu yatırımın ardından ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonu ICO'nun yasadışı olduğunu ileri sürerek Kik Interactive'e dava açmıştı. Komisyon bunun yanı sıra şirketin yasadışı olarak menkul kıymet ihraç ettiğini iddia ediyor.

Komisyon'un açtığı davada şirketin yönetimiyle ilgili iddialarda mevcut. Komisyon, şirket yönetiminin 2017'de Kik Messenger'ın parasının biteceğini bildiği için Kin ürününü piyasaya sürme planlarını başlattığını söylüyor. Kik Interactive ise geçtiğimiz ay mahkemeye sunduğu dosyalarda bu iddianın yanlış yönlendirmek için tasarlandığını ve bu sayede Kik'e dair bir önyargı oluşturarak ürünü için olumsuz bir tablo çizilmesinin amaçlandığını belirtti. 

Bu arada Kin'in bir menkul kıymet olup olmadığı dava kapsamında öne çıkan tartışma konularından biri olarak konumlanıyor. Komisyon, token satışıyla menkul kıymetler yasasının ihlal edildiğini öne sürerken, Kik Interactive, Kin'in bir menkul kıymet olmadığını ifade ediyor. 

Bir çok kripto para birimin aksine spekülasyonlardan uzak olan Kin, onlarca bağımsız uygulama üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Livingston'ın açıkladığı rakamlara göre Kin'in aylık iki milyon aktif kullanıcısı mevcut ve aylık 600 bin aktif kullanıcı para birimiyle ödeme yapıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.