Mesajlaşma uygulaması Kik, ICO ile 100 milyon dolar topladı

Mesajlaşma uygulaması Kik, ICO ile 100 milyon dolar topladı

Popüler mesajlaşma uygulaması Kik, Kin adını verdiği token satışı sayesinde 117 ülkeden 10.000'den fazla katılımcının desteğiyle yaklaşık 100 milyon dolar toplamayı başardı. Bu satışın yaklaşık 50 milyon doları ön satış ve 45 milyon doları da ICO sonrası gerçekleşti.

Kik CEO'su Ted Livingston yaptığı açıklamada "Ocak ayında bana, Eylül ayında 100 milyon dolarlık ICO yapacağımızı söylemiş olsaydınız, size inanmazdım." diyerek heyecanını dile getirdi.

ICO'ların balon veya dolandırıcılık olup olmadığı, kötü niyetli kişi ve kurumlar tarafından kötü amaçlarla kullanılabileceği tartışmaları devam ederken Kik'in böylesine büyük bir miktarda para toplaması oldukça anlamlı. Bu ICO'nun çok daha anlamlı olmasının asıl nedeni Kik'in bu yöntemi yatırımcılara (VC) karşı bir seçenek olarak değerlendirmesi. 10 yıllık bir geçmişi bulunan ve 15 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip, 1 milyar dolar değerlemeye sahip bir şirketin yatırımcılara karşı ICO'yu tercih etmiş olması, ICO'ların geleceği açısından da büyük bir önem arz ediyor.

Kik, şu anda platformu geliştirmeye ve daha çok çalışarak hem kullanıcılarına hem de geliştiricilere daha fazla şey sunmaya başlayabilir. Geliştiriciler Kik için geliştirecekleri yan uygulama ve botlar sayesinde Kin kazanabilir ve böylece Kin'in kripto para dünyasındaki değeri de giderek artabilir.

2017 yılı itibariyle 1.7 milyar dolar değerinde ICO yatırımı yapıldığı ve sadece 2017 yılı ikinci çeyreğinde 800 milyon dolar değerinde ICO yatırımı yapıldığını daha önce paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.