Commencis ve FinLeap'ten Berlin merkezli yeni teknoloji şirketi: finbyte

Commencis ve Almanya merkezli FinLeap'in finbyte adında yeni bir teknoloji şirketi kuracağı ile ilgili aldığımız duyumu sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bugün ise Commencis'ten konu ile ilgili resmi bir açıklama geldi.
Commencis ve FinLeap'ten Berlin merkezli yeni teknoloji şirketi: finbyte

Commencis ve Almanya merkezli FinLeap'in finbyte adında yeni bir teknoloji şirketi kuracağı ile ilgili aldığımız duyumu sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bugün ise Commencis'ten konu ile ilgili resmi bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre şirketlerin dijitalde büyümelerine öncülük eden Commencis ile Avrupa'nın en hızlı büyüyen fintech firmalarından biri olan FinLeap, Avrupa'daki şirketlere fintech çözümleri üretmek amacıyla Berlin merkezli finbyte'ı kurdu.

Yeni ortak girişim finbyte'ın, özellikle fintech alanında olmak üzere Avrupa'nın giderek artan yazılım, büyük veri ve analitik çözümlerine yönelik ihtiyaçlarına cevap vererek, şirketleri başarıya taşıyan bir teknoloji şirketi olması hedefleniyor. Konu ile ilgili bir açıklama da yapan Commencis Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İşbecer, yaklaşık 20 yıl önce mobil teknolojileri alanında Pozitron'la başladıkları yolculuğa uzun yılların bilgi birikimi ve deneyimini beraberinde getirdikleri Commencis ile devam ettiklerini paylaştı.

Bugün ise Berlin'de yeni bir sayfa açarak FinLeap ile beraber finbyte'ı kurmuş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu paylaşan İşbecer, ABD ve İngiltere'deki başarılarından sonra finbyte'in kısa sürede, başta Almanya olmak üzere Batı Avrupa'da teknoloji üreten önemli bir merkez haline geleceğini düşündüğü de dile getirdi.

Aynı zamanda finbyte ile İstanbul ve Berlin arasında bir teknolojisi köprüsü kuracağını da belirten İşbecer, Türkiye'nin teknoloji ihracatına katkı sağlamayı hedeflediklerini de paylaştı. finbyte'ın kurulmasıyla beraber Commencis'in Batı Avrupa'daki faaliyetlerini artırarak Türk mühendislerin Batı Avrupa'ya yazılım alanında ihracat yapmasına imkan tanıyacağını da ekleyelim.

finbyte, halen FinLeap Teknoloji Direktörü olarak görev yapan eski Pozitron ailesi üyesi Anıl Can Baykal tarafından yönetilecek. Hem Commencis hem de FinLeap'in kendi uzmanlık alanlarında çok güçlü iki şirket olduğunu paylaşan finbyte CEO'su Anıl Can Baykal, finbyte'ın kurulmasıyla birlikte hayata geçirecekleri yüksek kaliteli ürünler ve fintech çözümleri ile dijital dönüşüm çağında Avrupa'daki şirketleri başarıya taşıyacaklarına inandıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.