iPhone XS ve XR modelleri için işlemci performansı sınırlama özelliği geliyor

Apple yarın yayınlayacağı iOS 13.1 güncellemesi ile birlikte iPhone XS ve XR modelleri için işlemci performansı sınırlama özelliğini getirecek
iPhone XS ve XR modelleri için işlemci performansı sınırlama özelliği geliyor

Apple yarın yayınlayacağı iOS 13.1 güncellemesi ile birlikte iPhone XS ve XR modelleri için işlemci performansı sınırlama özelliğini getirecek. Apple'ın 2017 yılında pil kaynaklı performans sıkıntılarını ve kapanmaları önlemek için iPhone modellerinin işlemci performansını sınırladığı ortaya çıkmıştı.

Kullanıcılarına haber vermeden akıllı telefonlarının işlemci performanslarını sınırlayan Apple, 2017 yılının Aralık ayında eski iPhone’ları yavaşlattığı için özür dilemiş ve pil değişiminde indirime gitmişti. Bu özelliğin eski pile sahip olan iPhone modellerinde kullanılması amaçlanıyordu.

Buradaki temel sorun ise Apple'ın kullanıcılarına hiçbir haber vermeden bunu yapmış olması. Söz konusu skandal eski iPhone modellerine sahip olan kullanıcılarının pil değişimi yaptıktan sonra telefonlarının hızlanması ile ortaya çıktı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından daha şeffaf olacağını açıklayan Apple, sunduğu bir iOS güncellemesi ile söz konusu sınırlama özelliğini kullanıcılarının insiyatifine bıraktı.

Söz konusu özellik iPhone'un pil sorunları nedeniyle beklenmedik bir kapanma tehlikesi algıladığında otomatik olarak aktif hale geliyor. İşlemci performansı sınırlama özelliğini bu hafta itibariyle geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone XS ve XR modellerine de gelecek. Kullanıcılar diledikleri durumlarda iPhone XS ve XR modellerinin işlemci performanslarını sınırlandırabilecekler.

Geçtiğimiz haftalarda iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerini tanıtan Apple, yeni telefonlarında eski modellere oranla daha gelişmiş bir pil ve güç yönetimi sistemi olduğunu açıklamıştı. iPhone 11 ve 11 Pro modellerine işlemci performansı sınırlama özelliğinin gelip gelmeyeceği konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Son olarak iOS 13.1 güncellemesinin yarın paylaşılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.