Eski iPhone’ları yavaşlattığı için özür dileyen Apple, pil değişiminde indirime gidiyor

Eski iPhone’ları yavaşlattığı için özür dileyen Apple, pil değişiminde indirime gidiyor

Geçtiğimiz hafta iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE ve iPhone 7 modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul eden Apple, gelen tepkiler üzerine bir özür açıklaması yayınladı. Özürle birlikte pil değişimi konusunda da bir indirime giden Apple, konuyla ilgili 8 davayla da karşı karşıya kalmıştı.

Daha önce yavaşlatmaları cihazların beklenmedik bir şekilde kapanmasını önlemek ve yalnızca gerektiğinde anlık yükselişleri düzeltmek adına yapıldığını paylaşan iPhone üreticisi, açıklamasında durumun bir yanlış anlama olduğunu belirtti. Pek çok kullanıcısının hayal kırıklığına uğradığının farkında olduklarını paylaşan Apple, kullanıcılarından özür de diledi.

79 dolardan 29 dolara düştü

2018 yılının ilk aylarında iOS platformuna pil sağlığı ile ilgili daha çok bilgi sağlayan özellikler ekleyeceğinin sözünü de veren Apple, pil değişimine ihtiyaç duyan iPhone 6 ve daha üst modeller için Ocak ayından itibaren indirim uygulayacak. Şu an için 79 dolar olan pil değişim ücreti, Ocak ayından itibaren 29 dolara düşecek ve bu indirim 2018 yılının Aralık ayına kadar devam edecek.

Değişim ücretindeki indirimin sadece ABD ile sınırlı kalmayacağını global olarak uygulanacağını da ekleyelim. Kısacası ülkemizdeki pil değişim ücretlerinde de indirimler uygulanacak. Hatırlatmak gerekirse ülkemizdeki iPhone modelleri için pil değişim ücreti 319 TL. İndirimler ile ilgili detayların kısa zaman içinde resmi site arayıcılığıyla paylaşılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.