Eski iPhone’ları yavaşlattığını kabul eden Apple, 8 davayla karşı karşıya

Eski iPhone’ları yavaşlattığını kabul eden Apple, 8 davayla karşı karşıya

Eski iPhone modellerinin aldığı güncellemelerle birlikte yavaşlaması uzun yıllardır teknoloji gündemini meşgul eden bir konuydu. Geçtiğimiz hafta Apple'ın eski iPhone modellerini bilinçli olarak yavaşlattığını kabul ettiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haberle karşımıza çıkan Apple, eski modelleri kullanıcılara uyarıda bulunmadan yavaşlattığı için 8 davayla karşı karşıya.

iPhone modellerinin satış grafikleri düşünüldüğünde milyonlarda iPhone kullanıcısını etkileyen yavaşlatma hamlesi Apple'a pahalıya patlayacak gibi görünüyor. Fortune'nun haberine göre Illinois, New York ve California'da Apple'a karşı toplamda 8 dava açıldı.

ABD dışında da dava açıldı

Açılan davaların ABD'de bulunan milyonlarca iPhone kullanıcısını temsil ettiğini de hatırlatalım. Pazartesi günü ABD'nin yanı sıra İsrail'de de benzer bir davanın açıldığı haberleri karşımıza çıkmıştı. İsrail merkezli Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail mahkemelerinde kasıtlı yavaşlatmalar nedeniyle Apple'a karşı bir dava açıldı.

Apple, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE ve iPhone 7 modelleri için uygulanan yavaşlatmaları cihazların beklenmedik bir şekilde kapanmasını önlemek ve yalnızca gerektiğinde anlık yükselişleri düzeltmek adına yapıldığını savunsa da, pek çok iPhone kullanıcısı Apple ile hemfikir değil.

Açıklamasında amaçlarının genel performansı ve cihazlarının ömrünü uzatarak müşterilerine en iyi deneyimi sunmak olduğunu belirten Apple, ilerleyen dönemlerde diğer ürünleri için benzer destekler sunmayı da planlıyor. Açılan davalarla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.