İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kariyer sitesi: KariyerİBB

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Twitter üzerinden belediyenin yeni kariyer sitesi olan kariyer.ibb.istanbul'un kullanıma sunulduğunu duyurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kariyer sitesi: KariyerİBB

Geçtiğimiz yıllarda pek çok kariyer ve iş bulma sitesini sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça ilginç bir kariyer sitesi karşımıza çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Twitter üzerinden belediyenin yeni kariyer sitesi olan kariyer.ibb.istanbul'un kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada işe alımlarda şeffaflığı ve liyakati getirdiklerini dile getiren İmamoğlu, internet sitesi aracılığı ile İBB ve iştiraklerinin personel alımlarının ve kriterlerinin açıkça ilan edileceğini paylaştı. Kariyer.ibb.istanbul ile iş arayan vatandaşlar online olarak başvurup tüm süreci de takip edebilecekler.

Kariyer.ibb.istanbul adresinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 28 iştiraki ile ilgili tüm iş ilanları yer alacak. Söz konusu iştirak şirketleri arasında İSPARK, Beltur, İGDAŞ, METRO İSTANBUL ve Hamidiye gibi önemli şirketlerin yer aldıklarını da hatırlatalım. 28 şirket ile birlikte 5 ana sektörde faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplamda 80 bini aşkın çalışana da sahip durumda.

Kısa süre önce kullanıma sunulan Kariyer.ibb.istanbul adresinde şu an için tek bir genel başvuru ilanı bulunuyor. İlan sayfasında ise yapılan başvuruların İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri’nde oluşabilecek tüm pozisyonlar için değerlendirmeye alınacağı belirtilmiş.

Şu an için Kariyer.ibb.istanbul sitesinin pek başarılı bir şekilde çalışmadığını da ekleyelim. Kariyer sitesinde zaman zaman hatalar ile karşılaşmak mümkün. Özellikle üye olurken ve özgeçmiş hazırlarken pek çok hata ile karşı karşıya kaldık.

Üye olduktan sonra gelen üyeliğinizi aktifleştirme e-postasında bulunan link sizi direkt olarak platformun anasayfasına yönlendiriyor ve hesabınızın aktifleştiği konusunda herhangi bir bildirim vermiyor. Maalesef bu hatalar sitenin rahat bir şekilde kullanılmasına engel oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.