Bugün çıkan sansür iddiaları için Netflix'ten açıklama geldi

Netflix, El Camino: Bir Breaking Bad Filmi fragmanında yer alan sansür iddialarına yanıt verdi.
Bugün çıkan sansür iddiaları için Netflix'ten açıklama geldi

Eylül ayının ilk günlerinde RTÜK Başkanı'nın dijital yayın platformlarından lisans ve izin başvurularını aldığını açıkladığını sizlere aktarmıştık. RTÜK haberlerinin ortaya çıkmasının ardından Netflix'in ülkemizden çıkabileceği de konuşulmuştu. Fakat Türkiye'nin Netflix için önemli bir pazar olduğunu unutmamak gerekir. Hatırlatmak gerekirse Netflix'in Türkiye'de ne kadar üyeye sahip olduğunu ve ne kadar gelir elde ettiğini sizlere geçtiğimiz haftalarda aktarmıştık.

Dijital yayın platformlarının RTÜK denetimine girmesi ile birlikte ülkemizde hizmet veren Netflix'te de sansür uygulanabileceği konusunda çeşitli tartışmalar ortaya çıktı. Söz konusu tartışmaların ardından bir açıklama yayınlayan Netflix, çocukları yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumanın ekipçe öncelikleri olduğunu fakat bunu yaparken kullanıcılarının istediklerini özgürce izlemelerinin de bir o kadar önemli olduğunu paylaştı. Sansür konusunda ise bir açık kapı bırakan Netflix, şu ana kadar ise böyle bir talep ile karşılaşmadıklarını paylaşmıştı.

Bugün paylaşılan bir fragman ise sansür tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Netflix Türkiye YouTube hesabından yayınlanan El Camino: Bir Breaking Bad Filmi fragmanında bir sigaranın sansürlendiğini görüyoruz. Yurt dışında yayınlanan fragmanda bir sahnede sigara yer alırken, ülkemizde yayınlanan fragmanda ise sigara yer almıyordu.

Bu durumun sosyal medya yer bulması üzerinde bir açıklama yayınlayan Netflix, tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebildiğini açıkladı. Söz konusu değişikliğin sadece fragmanda olacağının altını çizen Netflix, üyelerinin söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 tarihinden itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebileceklerini de belirtti. Netflix Türkiye tarafından yapılan açıklamanın tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.