Amazon satışlarının, 2025'e kadar ortalama %16 oranında artması bekleniyor

Yapay zekadan yemek dağtımına ve bulut hizmetlerine kadar birçok farklı kategoriyi bünyesinde barındıran Amazon'un geniş kapsamlı bir teknoloji şirketi olduğunu söylememiz oldukça yerinde olacaktır. 
Amazon satışlarının, 2025'e kadar ortalama %16 oranında artması bekleniyor

Global perakende devi Amazon'un, günümüzde sadece bir e-ticaret sitesi olduğunu söylemek büyük bir yanlış olur. Yapay zekadan yemek dağtımına ve bulut hizmetlerine kadar birçok farklı kategoriyi bünyesinde barındıran Amazon'un geniş kapsamlı bir teknoloji şirketi olduğunu söylememiz ise oldukça yerinde olacaktır. 

ABD’nin en büyük online perakendecisi olan şirket, tüm perakende satışlarının yaklaşık %4’ünü ve ABD’deki tüm e-ticaret harcamalarının yaklaşık %44’ünü oluşturuyor. Şirket, yirmi yıldan fazla bir süredir halka açık olarak işlem görmesine rağmen, Amazon'un pazar kapitalizasyonu son yıllarda oldukça kabarmaya başladı. Morgan Stanley gibi Wall Street bankaları, Amazon'un büyümeye devam etmesini beklerken, 2025 yılına kadar şirketin satışlarının ortalama %16 oranında artacağı öngörülüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.