Webrazzi okuyucuları, 1. yılında Amazon Türkiye'yi değerlendirdi

Amazon Türkiye ile ilgili Webrazzi okuyucularının da fikirlerini öğrenmek istedik. Yaptığımız anket sonrasında karşımıza ilgi çekici sonuçlar çıktığını söyleyebiliriz.
Webrazzi okuyucuları, 1. yılında Amazon Türkiye'yi değerlendirdi

Dün sizlerle, Türkiye'deki 1. yılını dolduran Amazon'un beklentileri karşılayıp karşılamadığıyla ilgili fikirlerimizi paylaşmıştık. Amazon'un sessiz sedasız Türkiye'de markalarını tescil ettirdiğini ve yaklaşık 6 ay sonra ise Amazon.com.tr adresinden ülkemizde resmen hizmet vermeye başladığını sizlere aktarmıştık.

İlk izlenimlerinde kullanıcıları mutlu etmeyen ve hizmete başladıktan 1 yıl sonra bile bize göre beklentileri tam olarak karşılamayan Amazon Türkiye ile ilgili Webrazzi okuyucularının da fikirlerini öğrenmek istedik. Yaptığımız anket sonrasında karşımıza ilgi çekici sonuçlar çıktığını söyleyebiliriz.

Okuyucularımıza, Amazon.com.tr'den alışveriş yapıp yapmadıklarını sorduğumuzda toplamda %56'lık bir kesimin alışveriş yaptığını, %43'ün ise yapmadığını görüyoruz. 

Alışveriş yapanların memnun kalma oranlarının ortalaması 5 üzerinden 3.8 olarak karşımıza çıkıyor. Çok memnunum diyenlerin oranının %48, hiç memnun kalmadım diyenleri oranının ise %13 olduğunu belirtelim.

Alışveriş yapmayanlara niçin alışveriş yapmadıkları sorduğumuzda %44 ile ilk sırayı, aradığım ürünü bulamadım cevabı alıyor. Onu %42 ile fiyatların yüksekliği, %14 ile Amazon.com.tr'den haberi olmayanlar, %2 ile teslimat süresi uzunluğu ve %2 ile ödeme çeşitliliğinin yetersiz oluşu izliyor.

Alışverişlerinden memnun kalanlara niçin memnun kaldıklarını sorduğumuzda ise ilk sıranın %56 ile teslimat zamanına ait olduğunu görüyoruz. %54 ile ikinci sırayı fiyatlar oluştururken onu %32 ile teslimat koşulları, %14 ile ürün çeşitliliği ve %11 ile ödeme çeşitliliği izliyor.

Sonuç olarak Webrazzi okuyucuları için Amazon.com.tr'den memnuniyetin ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Ama hala alışveriş yapmayan önemli de bir kitle bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.