inzva'nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması'nda ilk 10'da yer alan takımlar

12-15 Eylül'de Beykoz Kundura’da düzenlenene Ulusal Programlama Yarışması'nda, 14 üniversiteden 18’i kadın 152 öğrencinin katıldığı yarışmada 54 takım ilk 10’a girebilmek için mücadele etti.
inzva'nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması'nda ilk 10'da yer alan takımlar

12-15 Eylül'de Beykoz Kundura’da düzenlenene Ulusal Programlama Yarışması'nda, 14 üniversiteden 18’i kadın 152 öğrencinin katıldığı yarışmada 54 takım ilk 10’a girebilmek için mücadele etti. Yapay zeka ve algoritma çalışmalarına odaklanan ve kar amacı gütmeyen bir topluluk olan inzva’nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması, ODTÜ partnerliği ve ICPC (International Collegiate Programming Contest) Vakfı gözetiminde düzenlendi.

Trabzon, İzmir, Kayseri, İstanbul, Isparta, Zonguldak ve Ankara’dan katılımların olduğu yarışmada, birinciliği kazanan takım Boğaziçi Üniversitesi’nden Trie Hard oldu. Yarışmanın ilk 10’u, Boğaziçi Üniversitesi (5), İstanbul Teknik Üniversitesi (2), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (1) ve Bilkent Üniversitesi (2) takımlarından oluştu. 

  • Trie Hard (Boğaziçi Üniversitesi)
  • Here for Meal (Boğaziçi Üniversitesi)
  • Symphony of Coding (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi)
  • Send Nodes (Boğaziçi Üniversitesi)
  • Unagi (Bilkent Üniversitesi )
  • Güçlü (Boğaziçi Üniversitesi)
  • Ship Shipping Ship Shipping Shipping Ships (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • Redshifted (Bilkent Üniversitesi)
  • ITUbitak (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • Etliekmek (Boğaziçi Üniversitesi)

inzva’nın düzenlediği Ulusal Programlama Yarışması’nda alanında uzman akademisyenlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Abdullah Gül Üniversitesi ve Lviv Üniversitesi’nden 13 kişilik bilimsel komite ve 7 kişiden oluşan jüri görev yaptı. Bilimsel komite tarafından hazırlanan 11 sorunun sorulduğu yarışmada 5 saatte 12 bin satır kod yazıldı.

Yarışmada dereceye giren takımlar, Bükreş’te yapılacak olan ICPC Güneydoğu Avrupa Bölgesel Finalleri'nde yarışmaya hak kazandı. 103 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcının olduğu ICPC’nin Moskova’daki 2020 finallerine katılabilmek için bölgesel finallerde başarı elde edilmesi gerekiyor. Yeni yazılım programları oluşturmada yaratıcılığı ve ekip çalışmasını teşvik eden, öğrencilerin kısıtlı zaman ve kaynakla performanslarını test etmelerini sağlayan ICPC, dünyanın en eski, en büyük ve en prestijli programlama yarışması niteliğini taşıyor.

Türkiye'deki bilgisayar mühendisleri topluluğunu kurarak onların sesi olmak isteyen inzva’nın kurucularından Utku Yavuz, başarıyla tamamlanan Ulusal Programlama Yarışması’nın Türkiye’nin gelecek vaadeden bilgisayar ve yazılım mühendisleri için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek Birebir Eğitim Vakfı’nın desteğiyle algoritma üzerine kamplar ve çeşitli çalışmalar düzenlediklerini aktardı. Beykoz Kundura’da gençlerin birlikte çalışma ve koordinasyon yeteneklerini güçlendirecek bir ortamda iş ve akademi dünyası ağına ulaşabilecek adımları atmalarına yardımcı olduklarının altını çizen Yavuz, algoritmik, analitik ve üretken düşünmeyi teşvik etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.