Facebook video sohbet odaklı yeni Portal TV ürününü tanıttı

Facebook, Portal TV ile ürün gamına Alexa'yı kullanmak ve WhatsApp'tan video arama yapmak gibi yeni özellikler ekliyor.
Facebook video sohbet odaklı yeni Portal TV ürününü tanıttı

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Portal ve Portal+ ürünlerini piyasaya süren Facebook, bundan bir kaç ay önce yeni Portal modellerini sonbaharda tanıtacağını duyurmuştu. Dün yeni modelleri görücüye çıkaran şirket, yeniden tasarlanmış olan modellerin yanı sıra yeni Portal TV ürününü de tanıttı. 

Facebook Portal ve Portal Mini ürünlerinin yeniden tasarlayan şirket, televizyonun üzerine ya da alt kısmına yerleşebilen Portal TV'yi de yakında satışa sunacak. 

Şimdiye kadar Portal serisinde video arama özelliğine odaklanan Facebook, Portal TV ile ürüne yeni özellikler ekliyor. Kullanıcıların Spotify veya Amazon Prime Video gibi uygulamalara Televizyonları üzerinden erişmesini sağlayan Portal TV; Amazon Fire TV'ye olan benzerliği ile dikkat çekiyor. 

Bunun yanı sıra Portal TV kullanıcıların sanal asistanlara erişmesine de olanak tanıyor. Portal TV üzerinden Amazon'un sanal asistanı Alexa'ya erişebilen kullanıcılar akıllı ev sistemlerini kullanabilirken, müzik çalma gibi basit görevleri de yerine getirebiliyor. Kullanıcıların OK, Portal komutuyla Facebook'un sanal asistanına da erişebildiğini söyleyelim. Kullanıcılar Facebook'un sanal asistanı üzerinden arkadaşlarının doğumgününü öğrenme gibi daha basit işlemleri yapabiliyor. 

Portal ürünlerinde şimdiye kadar video aramalar için sadece Messenger desteği veren şirketin, yeni ürünlerle birlikte WhatsApp'i de cihaza eklediğini söylemekte fayda var.

Daha önce sadece ABD ve Kanada'da satışa sunulan Portal ürünleri, bu kez Fransa, Italya, İspanya, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere birçok yeni ülkeye açılacak. 

Facebook'un önceki modellere kıyasla bu yeni Portal ürünlerini daha düşük fiyat etiketiyle piyasaya süreceğini belirtelim. Şirket Portal Mini'yi 129 dolardan, Portal'ı ise 179 dolardan satışa sunacak.Her iki ürün de 15 Kasım'dan itibaren kullanıcılara teslim edilmeye başlanacak. Şirketin yeni ürünü Portal TV ise 149 dolar fiyatıyla 5 Kasım'da alıcılarla buluşacak.

Son olarak Portal'a dair daha önce bizim de dile getirdiğimiz güvenlik ve gizlilik endişelerine Facebook'un kayıtsız kalmadığını belirtelim. Şirket, bu yeni cihazlarda kullanıcılara kamerayı ve mikrofonu kapatabilecekleri fiziksel bir düğme sunuyor. Portal ürünlerindeki kamera ve mikrofon kapatıldıktan sonra ise kırmızı bir ışık yanıyor. Bu yeni düğmenin yanı sıra kamera üzerine yerleştirilen bir fiziksel bir sürgü bulunduğunu da ekleyelim. 

Yine de Facebook'un geçtiğimiz günlerde Messenger'daki ses kayıtlarını sözleşmeli çalışanlara dinleterek deşifre ettirdiğini düşünürsek, bahsi geçen güvenlik önlemlerininin güvenilirliğini bir kez daha sorgulamak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.