Bedava stok video ve illüstrasyon platformu: Mixkit

Ücretsiz video ve çizim kütüphanesi Mixkit, kategorileriyle dikkat çekiyor.
Bedava stok video ve illüstrasyon platformu: Mixkit

Birçoğumuz video oluştururken, yazdığımız yazılar için öne çıkarılmış görsel ararken veya web sitemizi hayata geçirirken stok video ve görsellerden faydalanıyoruz. Sosyal medyada paylaşmak için hazırladığımız kısacık videolar için bile birçok stok içerik tüketmemiz gerekiyor. Ancak alışılagelmiş, ücretli stok siteleri kullanıcıya belirli bir süre tüketim imkanı sunuyor. Hatta aylık üyeliklerde dahi her görseli indirmenize izin verilmiyor. Durum böyle olunca kullanıcı kendine alternatifler aramaya başlıyor.

Daha önce önce Unsplash gibi ücretsiz fotoğraf bankalarını sizlerle paylaşmıştık. Bu seferki stok içerik platformumuz olan Mixkit'in diğerlerinden biraz daha farklı olduğunu belirtelim. Zira Mixkit'te fotoğrafların yerini çizerlerin elinden çıkan tatlı illüstrasyonlar alıyor. Özellikle kreatif videolar hazırlamak istediğimde Pinterest, We Heart It gibi platformlarda, videoma uygun çizimler için saatler harcadığımı hatırlıyorum. Mixkit o zamanlarda olsaydı en azından ne aradığımı bulabilmem için yol gösterici olabilirdi. Çünkü platformun sanat kısmı bile kendi içinde birçok kategoriye ayrılıyor. Hayvanlardan bitkilere, şehirlerden portrelere birçok içeriği bulmak mümkün.

Mixkit'in bir diğer özelliği de stok videoları kullanıcıya ücretsiz olarak sunuyor olması. Yüksek görüntüsü kalitesine sahip bu videolar da tıpkı illüstrasyonlar gibi kendi içinde kategorilere ayrılıyor. Performans sanatlarından taşımacılığa, kafelerden teknolojiye birçok video Mixkit üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Platformu kullanmak için herhangi bir üyelik istenmiyor.

Yeni bir platform olduğu için kütüphanesi şu anda sınırlı olan platformun bu haliyle bile yeterli olduğunu ve içindeki ürünlerin gerçekten kaliteli olduğunu belirtelim. Mixkit, ilerleyen zamanda alanını ve kütüphanesini genişletirse birçok kişi için güzel bir kaynak olacaktır. 

Platformu buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.