147 milyon dolar yatırım alan siber güvenlik şirketi Acronis, değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı

Şirket değerlemesini tam olarak açıklamasa da Acronis'in kurucusu ve CEO'su Serguei Beloussov, 1 ila 2 milyar dolar arasında değiştiğini belirtti.
147 milyon dolar yatırım alan siber güvenlik şirketi Acronis, değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı

Siber güvenlik çözümleri üreten bir şirket olarak faaliyet gösteren Acronis, Goldman Sachs'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 147 milyon dolar yatırım aldı. Şirket aldığı yeni yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkararak unicorn şirket ünvanını aldı. Şirket değerlemesini tam olarak açıklamasa da Acronis'in kurucusu ve CEO'su Serguei Beloussov, 1 ila 2 milyar dolar arasında değiştiğini belirtti.

2003 yılında veri yedekleme ve kurtarma şirketi olarak Singapur'da kurulan ve merkezi şu anda İsviçre'de bulunan Acronis, halihazırda 18 ülkede hizmet veriyor ve şirketin bünyesinde 1400'den fazla çalışan bulunuyor. Acronis'in siber koruma teknolojisi, 5 milyon tüketici ve 500 bin işletme tarafından kullanılıyor.

Beloussov, şirketin ilk defa sermaye artırdığını söyledi. 2004'te Acronis, işinin bir bölümünü 11 milyon dolar karşılığında bir dış firmaya sattı. O zamandan beri şirketin kârlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şirketin yeni yatırımla birlikte çok hızlı bir büyüme hedeflediğini de hatırlatalım. Zira Acronis'in hedefi, 2022 yılına kadar 1 milyar dolar gelir elde etmek. Şirket, araştırma ve geliştirme ekiplerini genişleterek ve siber güvenlik çözümlerine yönelik artan talepten yararlanmak istiyor, bunun için de aldığı yeni yatırımın bir kısmını kullanacağını açıklıyor. 

Goldman Sachs Growth Equity'nin başkan yardımcısı Holger Staude, yaptığı açıklamada Acronis'e hızlı büyümenin bu aşamasında yatırım yapmaktan heyecan duyduklarını belirtiyor. Geleneksel yedekleme ve veri koruma pazarının, geniş bir servis sağlayıcı kanalıyla verimli bir şekilde sunulan yenilikçi bir çözüm olan Acronis Cyber ​​Protection ile değişime uğradığının da altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.