Ücretsiz sesli kitap ve e-kitap uygulaması: Bookself

Hem iOS hem de Android için ücretsiz bir uygulama olan Bookself, sesli kitap ve e-kitap konularında kullanıcıya alışkanlık kazandırmak için birebir bir platform.
Ücretsiz sesli kitap ve e-kitap uygulaması: Bookself

Teknolojinin ilerlemesiyle değişen izleme ve dinleme alışkanlıklarına, çok da uzun sayılmayacak bir süre önce bir yenisi daha eklendi; okuma alışkanlığı. Aslında özellikle Türkiye için bunun çok eskiye, radyo tiyatrolarına dayandığını söylemek mümkün. Zira geçmiş dönemde, tiyatroya ulaşmanın zor olduğu kesimlerde büyük bir hayat kurtarıcı olan ve kişiye artılar katan radyo tiyatroları ve hikaye anlatıcılığı, gelişen teknolojiyle yerini sesli kitaplara bıraktı. 

Birkaç yıldır sesli kitap ve e-kitap platformlarının yükselişte olduğunu söyleyebiliriz. Kimi zaman zamansızlık, kimi zaman dinleyecek yeni bir şey bulamamak kişiyi sesli kitap; çantada, elde devasa kitaplar taşıyamamak da e-kitap okumaya itiyor. Ancak sesli kitap dinlemek için her ay uygulamalara belli miktarda para ödemek gerekiyor, e-kitap içinse Kindle gibi özel cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Yani işin özünde bu uygulamalar, zaman ve yerden tasarruf sağlatıyor olsa da maddi olarak kişinin bütçesine herhangi bir fayda sağlamıyor. 

Bookself nedir?

Ancak hem iOS hem de Android için ücretsiz bir uygulama olan Bookself, sesli kitap ve e-kitap konularında kullanıcıya alışkanlık kazandırmak için birebir bir platform. Uygulama mağazasından indirdiğiniz Bookself'i kullanmak için Facebook, Twitter ya da Google hesaplarınızdan biriyle üyelik oluşturmanız gerekiyor. Akabinde herhangi ek bir şey yapmadan direkt olarak istediğiniz kitabı dinleyebiliyor ya da okuyabiliyorsunuz. Eğer tablet değil, telefon kullanıyorsanız okuma konusunda zorlanacağınızı söyleyebiliriz. Fakat bu noktada Bookself'te yer alan sesli kitapların oldukça başarılı olduğunu belirtelim. Üstelik dilerseniz platforma siz de kitap ekleyebiliyorsunuz. 

Yabancı dili geliştirmek için fırsat yaratıyor

Türlere göre arama yapmanın mevcut olduğu Bookself'in belki de en kötü özelliği sadece İngilizce dilini destekliyor olması. Ancak bu noktada kişisel olarak şöyle bir avantaj gördüğümü belirtmek isterim. Dil öğrenmek isteyenler ya da İngilizce'sini geliştirmek isteyenler bir kitabı sesli olarak dinlerken aynı zaman e-kitap olarak açıp okunanı takip edebilirler. Böylelikle hem telaffuz hem de yeni kelime öğrenimi ve bu kelimelerin cümle içinde kullanımı konusunda pratik yapabilirler.

Ücretsiz oluşuyla kalbimizi kazanan Bookself'in kütüphanesinin abonelikle hizmet verenler kadar geniş olmadığını belirtelim. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi platform, kullanıcıyı e-kitap ve sesli kitaba alıştırmak için büyük bir fırsat yaratıyor.

Bookself'i iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.