Google iş arama uygulaması Kormo'yu Hindistan'a açacak

Google, giriş seviyesi işlerin listelendiği Kormo'yu Bangladeş ve Endonezya'dan sonra Hindistan kullanıcılarına açtı.
Google iş arama uygulaması Kormo'yu Hindistan'a açacak

Google Kormo uygulamasını Hindistan'da yayına alarak bölgedeki İnsan Kaynakları pazarına adım atıyor. Bir süredir Hindistan'da giriş seviyesi işler için uygulamanın pilot sürümünü test eden Google, uygulamayı resmi olarak Cuma günü Hindistan'da yayına aldı. 

Google'ın Next Billion Users inisiyatifi proje lideri Bickey Russell, 2018'de Kormo'yu Bangladeş'de 50 binden fazla iş arayan kullanıcıyı yüzlerce işverenle buluşturduklarını ifade etti. Farklı pazarlarda iş bulmanın ciddi bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Russell, bu nedenle Kormo'yu Hindistan gibi ülkelere yayına almaya devam edeceklerini belirtti. 

Google'ın deneysel projelerini yürüten Area 120 tarafından üretilen Android uygulaması Korno, ilk olarak geçtiğimiz Eylül ayında Bangladeş'te yayına alınmıştı. Mart ayının ilk haftalarında Endonezya'ya açılan uygulama, Hindistan ile birlikte bölgedeki büyümesini güçlendiriyor.

Bu arada Kormo isminin Bengal dilinde anlamına geldiğini de belirtelim. Uygulamanın isminin, işlevini özetlediğini söylemek mümkün. Kormo, iş verenleri iş arayanlarla buluştururken dijital bir özgeçmiş oluşturulmasını da kolaylaştırıyor. Aynı şekilde uygulamada ücretsiz eğitim videoları, makaleler ve kullanıcıların ilgi alanlarına göre yeteneklerini geliştirmesini sağlayan üzere hazırlanan kurslar da sunuluyor.  

LinkedIn'den aşina olduğumuz bir konsept ile Hindistan'a açılan Google, mobil kullanıcılarının ilgisini çekmeyi amaçlıyor. İşsizlik oranı yüzde 7.7 olarak öne çıkan Hindistan, uygulamanın kullanıcı tabanının genişlemesine dikkate değer bir katkıda bulunabilir. 

Öte yandan Kormo'nun Hindistan pazarında yalnız olmadığını söylemekte fayda var. Şirket, bu yeni pazarda mavi yakaları hedefleyen Quikr'in BabaJob ve OLX'in Aasaanjobs  girişimleriyle rekabet edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.