Ücretsiz deneme süresinin sonunda abonelikleri iptal eden girişim: DoNotPay

Josh Browder tarafından geliştirilen DoNotPay adlı girişim, otomatik olarak istemediğiniz tüm üyeliklerinizi iptal ediyor ve bir nevi kişisel asistan görevi görüyor.
Ücretsiz deneme süresinin sonunda abonelikleri iptal eden girişim: DoNotPay

Ücretli abonelikle hizmet veren herhangi bir uygulamayı ya da web sitesini kullanmadan önce hemen hemen hepimiz ücretsiz deneme sürelerinden yararlanıyoruz. Bu sürelerin sonunda kendimize uygun olan üyeliği satın alsak da geri kalanları iptal etmek için ciddi anlamda efor ve zaman harcıyoruz. Belki de birçoğumuzun "hayali" diyebileceğimiz  ve ücretsiz deneme süresinin sonunda abonelikleri otomatik olarak iptal eden bir girişim, İngiltere'de yayına alındı. 

DoNotPay nedir?

Josh Browder tarafından geliştirilen DoNotPay adlı girişim, otomatik olarak istemediğiniz tüm üyeliklerinizi iptal ediyor ve bir nevi kişisel asistan görevi görüyor. Aslında girişimin yaptığı bununla da sınırlı kalmıyor. Zira platform "Dünyanın İlk Robot Avukatı" tanımına sahip. Örneğin; 500 dolardan fazla bir borcunuz varsa girişim ile iletişime geçiyorsunuz ve DoNotPay, paranızı geri alabilmeniz için talep mektupları, mahkeme başvuruları ve hatta mahkemede okunacak bir senaryo oluşturmanıza olanak sağlıyor. Bir başka örnekte de herhangi bir sıkıntı yaşadığınız ve hakkınızı aramanız gereken bir şirketle sizin için iletişim kuruyor. Ancak girişimin "ücretsiz deneme süresinin sonunda abonelikleri iptal etme" özelliğinin çok yeni olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Hiç kullanmadığı bir spor salonu üyeliği için hesabından her ay para çekildiğini fark eden Browder, bu olayın akabinde böyle bir özelliği aktif ettiğini söylüyor. 

Free Trial Surfing ile istenmeyen abonelikler iptal ediliyor

DoNotPay'in "Free Trial Surfing" özelliğinin ABD'de de kısa bir zaman sonra aktif edileceğini, şu ana kadar 10 binden fazla kişinin bu özelliği deneyimlediğini belirtelim. Browder'ın paylaştığı bilgilere göre servisin en yaygın kullanıldığı web sitesi Netflix. Kullanıcılara bir aylık ücretsiz deneme süresi sunan platform, aynı zamanda kullanıcıların bu sürenin sonunda üyeliklerini iptal ettiği bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

Şu an için sadece İngiltere'deki iOS kullanıcıları için aktif olan girişim ne yazık ki ülkemizde kullanılmıyor ve Türkiye'de kullanıma açılıp açılmayacağı da merak konusu. 

Platformu kullanabilmek için bir sanal kredi kartına sahip olmanız gerekiyor. Bu uygulama ayrıca, servis sağlayıcısı ve sanal kart arasındaki e-postaları sadece müşterinin kendi e-posta adresine gönderiyor. Böylelikle bahsi geçen kart başka işlemlerde kullanılmıyor. Browder, bazı bankaların platformu engellemeye çalıştıklarını da belirtti. Bu bile aslında böyle bir uygulamaya ne denli ihtiyaç duyulduğunu kanıtlıyor.

DoNotPay'i buradan inceleyebilirsiniz ve eğer İngiltere'de veya ABD'de yaşıyorsanız bu linkten indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.