Şirketlerin ürünlerini akıllandıran yerli girişim: Inovatink

Inovatink'in sunduğu altyapı, haberleşmeyi sağlayan iletişim donanımları, ürünlerin ve toplanan verilerin yönetimi için bir bulut yazılımı ve son kullanıcı uygulamasından oluşuyor.
Şirketlerin ürünlerini akıllandıran yerli girişim: Inovatink

Şirketlerin ürünlerini akıllandıran ve böylece şirketlerin ürünlerine yeni bir değer önerisi katmalarını sağlayan bir altyapı sunan Inovatink, 2014 yılında Teknogirişim Sermayesi Desteği kapsamında Barış Can Üstündağ ve Deniz Üstündağ tarafından kuruldu.

Inovatink'in sunduğu bu altyapı, haberleşmeyi sağlayan iletişim donanımları, ürünlerin ve toplanan verilerin yönetimi için bir bulut yazılımı ve son kullanıcı uygulamasından oluşuyor. 2014 yılının başından 2016 yılının sonuna kadar proje bazlı nesnelerin interneti ürünleri geliştirme hizmeti veren Inovatink, 2017 yılında ise kendi nesnelerin interneti projesini geliştirdi.

IFA'da yer aldılar

Şirketlerin daha öncesinde deneyim sahibi olmadıkları bu dünyaya girerken, teknik detaylar ile uğraşmamaları ve değer önerilerine odaklanmalarını sağlamayı hedefleyen Inovatink, şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen IFA Berlin fuarına da katılan Inovatink, IFA'nın dünyada çeşitli girişimleri ağırladığı IFA NEXT kısmında nesnelerin interneti dönüşümünü gerçekleştirdiği ürünlerden biri olan Arzum OKKA kahve makinesini sergiledi

Arzum markası ile iç içe çalışarak birlikte akıllı kahve makinesini ortaya çıkaran Inovatink, sunduğu Google Asistan entegrasyonu sayesinde Arzum OKKA kahve makinesinin ses ile kontrol edilebilmesine de olanak sağlıyor. Hem yurt dışında hem de ülkemizde rakiplere sahip olan Inovatink, Libelium, Particle.io ve Sade Labs gibi rakiplere sahip.

Özellikle işin bağlanabilirlik (connectivity) kısmına ve bu hizmeti kusursuz vermeye odaklanan Inovatink, son kullanıcı ürünleri konusunda da pazar dinamiklerini yakından takip ederek müşterilerilerine verdiği katkı ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.