Kişisel kullanıma uygun, ücretsiz ve benzersiz müzikler üreten platform: Strikefree Music

Strikefree Music, video, remix vb. işlerde kullanmak üzere, telifsiz şarkılar barındıran bir platform.
Kişisel kullanıma uygun, ücretsiz ve benzersiz müzikler üreten platform: Strikefree Music

Videolarda ve diğer içeriklerde kullanılan müziklerin özellikle telif konusunda büyük sıkıntılar yarattığını söylemek mümkün. Örneğin; YouTube'a yüklediğiniz herhangi bir videoda kullandığınız bir şarkı, eğer 30 saniyenin üzerindeyse size direkt olarak o videodan para kazanamayacağınız ve oradan elde edilen gelirin sanatçıya gideceği söyleniyor. Birçok platformda geçerli olan bu uygulamanın özünde doğru, zira sanatçı açısından para kazanmanın yolu açılıyor. Ancak video üreticileri de kendi videolarında kullanmak üzere telifsiz şarkılar bulmakta ciddi sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Bulsalar bile şarkılar hemen hemen her videoda karşımıza çıkan şarkılar oluyor ve videonun özgünlüğünü kaybetmesine neden oluyor.

Eşi benzeri bulunmayan şarkılar

Daha önce sizinle telifsiz müzik yayınlayan birçok girişimi paylaşmıştık. Ancak bu girişimler de tek kişi tarafından üretilmiş ya da klasik müzik gibi tek bir türe ait şarkıları içeriyordu. Şimdiyse ilginç bir girişimle karşı karşıyayız. Strikefree Music de tıpkı önceki girişimlerde olduğu gibi video, remix vb. işlerde kullanmak üzere, telifsiz şarkılar barındıran bir platform. Fakat diğerlerinden farklı olarak bu platformdaki şarkılar 1 saniye gibi kısa bir süre içinde oluşturuyorlar ve hiçbirinin eşi benzeri bulunmuyor. 

Strikefree Music, sanatçılar tarafından kaydedilen sesleri kullanarak mp3 üreten bir algoritma olarak hizmet veriyor. Böylelikle eserlerini ücretsiz olarak paylaşan sanatçıların şarkılarından kesitleri birleştiriyor ve ortaya daha önce kimsenin duymadığı bir şarkı çıkarıyor. Özellikle synthesizer ve bass'ları baz alan girişimde hip hop ve elektronik müzik türlerinde şarkılar bulabilmek mümkün. 

5 şarkıdan sonra şarkı başına 1 dolar

Platformu kullanmak için herhangi bir üyelik gerekmiyor, ancak Strikefree Music ilk 5 şarkıyı kullanıcılara ücretsiz olarak sunarken 5 şarkıdan sonra her şarkı başına 1 dolar gibi bir ücret talep ediyor. Yurt dışı kullanımı için oldukça makul bir ücret olsa da döviz kurunu düşündüğümüzde bir şarkıya ortalama 6 ila 7 TL gibi bir ücret ödemek durumunda kalıyorsunuz. Sonuç olarak Strikefree Music'in eşsiz bir ürün sunduğunu söylemek mümkün.

Platformu buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.