Slack, masaüstü sürümleri için karanlık mod özelliğini kullanıma sundu

Slack tarafından paylaşılan bilgilere göre uygulamanın masaüstü versiyonları için karanlık mod özelliği geldi.
Slack, masaüstü sürümleri için karanlık mod özelliğini kullanıma sundu

İş dünyasının iletişim uygulaması olarak karşımıza çıkan ve oldukça popüler olan Slack, hem masaüstü hem de mobil platformlarda kullanılabiliyor. Bugün Slack tarafından paylaşılan bilgilere göre uygulamanın masaüstü versiyonları için karanlık mod özelliği geldi.

Slack'in karanlık modu Windows, macOS ve Linux sürümleri için kullanıma sunuldu. Slack'in hali hazırda 10 farklı renk teması sunduğunu da hatırlatalım. Fakat bugüne kadar söz konusu temalar sadece açık renkli tasarım ile kullanılabiliyordu.

Bugün itibaren 10 renk temasını karanlık mod ile kullanmak da mümkün olacak. Söz konusu karanlık mod özelliğinin aylar önce hem iOS hem de Android platformlarında bulunan mobil uygulamalar için kullanıma sunulduğunu da hatırlatalım.

Karanlık modun birçok insan için önemli bir özellik olduğunun altını çizen Slack erişilebilirlik ürün müdürü George Zamfir, bu modun geceleri veya düşük ışıkta çalışmak için faydalı olması ile birlikte görme bozukluğu, migren veya diğer görsel bozukluklar gibi erişilebilirlik nedenleri için bir ihtiyaç olduğunu da belirtti.

Ayarlarda temalar bölümünde yer alan yeni karanlık mod seçeneğini aktif hale getirmeniz için masaüstü uygulamanızı güncellemeniz veya yeniden başlatmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.