New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan Cloudflare'in hisse senedi fiyatı 15 dolar olarak açıklandı

Online güvenlik ve içerik dağıtım şirketi Cloudflare, hisse başına 15 dolar, yükseltilmiş aralığının üstünde ise hisse başına 1 dolar şeklinde fiyatlandırma belirledi.
New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan Cloudflare'in hisse senedi fiyatı 15 dolar olarak açıklandı

Uzunca bir süredir halka arzı beklenen önemli unicorn şirketlerden Cloudflare, halka arzının ilk fiyatlandırmasını duyurdu. Online güvenlik ve içerik dağıtım şirketi Cloudflare, hisse başına 15 dolar, yükseltilmiş aralığının üstünde ise hisse başına 1 dolar şeklinde fiyatlandırma belirledi. İlk olarak bugün, New York Borsası'nda işleme başlayan olan şirketin ilk çıkışında 525 milyon dolar topladığını da belirtelim.

Cloudflare, halka arzından önce toplamda 332,1 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin tek seferde aldığı en yüklü yatırım ise geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen ve Franklin Templeton'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda, 150 milyon dolar olarak karşımıza çıkmıştı. Şirketin son değerlemesi ise 3,25 milyar dolardı. Halka arzdan sonra bu dengelerin değişeceğini hatırlatalım. 

San Francisco merkezli şirketin hisse senetlerinin 13 Eylül 2019 tarihinde New York Borsası'nda işlem görmeye başlaması “NET” koduyla gerçekleşecek ve teklifin geleneksel kapanış koşullarına bağlı olarak 17 Eylül 2019'da kapanması bekleniyor.

Cloudflare'in son zamanlarda "zararlı" teknoloji şirketlerine ev sahipliği yaptığını ve bunun da belli başlı sıkıntıları beraberinde getirdiğini söyleyebiliriz. Cloudflare, müşterilerinin hizmetlerini nasıl kullandıklarını kontrol edemiyor ve şirket her fırsatta sansüre karşı çıktığını belirtiyor. Ancak sansürün olmayışı Cloudflare'den neo-Nazi web siteleri gibi sitelerinde de destek alabilmesine ve şirketin bununla ilgili sıkıntılarla uğraşmasına neden oluyor. 

Cloudflare her ne kadar 8chan gibi siteleri engellemeye devam etse, halka arz başvurusu yaparken ABD hükümetine bu bilgilerin verilip verilmediği gizliliğini koruyor. Tüm bunların şirketin halka arzına nasıl etki edeceği ise merak konusu diyebiliriz. Sonuç olarak 2019'un önemli halka arzlarından biriyle karşı karşıyayız ve ilerleyen süreçte neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.