Fransa merkezli ürün bilgi yönetimi platformu Akeneo, 46 milyon dolar yatırım aldı

2012'de, Fransa'nın Nantes şehrinde kurulan açık kaynaklı ürün bilgi yönetimi platformu Akeneo, Summit Partners liderliğindeki C Serisi yatırım turunda 46 milyon dolar yatırım aldı.
Fransa merkezli ürün bilgi yönetimi platformu Akeneo, 46 milyon dolar yatırım aldı

2012'de, Fransa'nın Nantes şehrinde kurulan açık kaynaklı ürün bilgi yönetimi platformu Akeneo, Summit Partners liderliğindeki C Serisi yatırım turunda 46 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna mevcut yatırımcılar Alven, Partech, Salesforce Ventures ve Stephan Dietrich de katıldı.

Ürün bilgisi için bir çeşit CRM olarak hayata geçirilen Akeneo, müşterilerinin kataloglarını Excel elektronik tabloları veya eski bir ERP kullanarak yönetmek yerine, tüm iletişim kanallarında çalışan bir hizmet olarak sunuyor. Yani hizmeti kullanarak doğrudan platform üzerinden iş birliği yapmak mümkün oluyor. Akeneo ilk olarak, açık kaynaklı bir PIM uygulaması şeklinde hizmet vermeye başladı.

Bugün binlerce şirket, aktif olarak bu açık kaynaklı sürümünü kullanıyor. Ancak Akeneo'nun aynı zamanda daha geleneksel bir hizmet olarak yazılım yaklaşımıyla kurumsal bir sürüm sunduğunu da belirtelim. Ayrıca girişimin başlangıçta Sephora, Fossil ve Auchan gibi şirketler de dahil olmak üzere 300 müşteriyi kendi bünyesine çektiğinin altını çizelim.

Akeneo, yıllar içinde ürün bilgi yönetiminin ötesine geçti. Şirket, otomatik olarak açıklamalar, özellikler, anahtar kelimeler ve daha fazlasını üretmek için milyonlarca ürün hakkında halka açık veri toplayan bir girişim olan Sigmento'yu satın aldı. Akeneo, Sigmento'yu ana ürününe dahil etti ve şimdi 50 milyon farklı ürünün bulunduğu bir veritabanına sahip. Şirket, bu veri setini temizlemek için makine öğrenimini kullanıyor. 

Şirket, aldığı yeni yatırımla ekibini büyütmeyi ve ABD'deki faaliyetlerine hız vermeyi hedefliyor. Akeneo'nun gelirlerinin yüzde 70'inin yurt dışında geldiğini de belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.