Facebook'un eğitim ve etkinlik merkezi Facebook İstasyon İstanbul'da açıldı

Facebook İstasyon'da  Sınırları Aşan Türkiye projesi kapsamında 4500 KOBİ'ye eğitim verilecek, She Means Business projesi devam ettirilecek ve Facebook ile Öne Çıkın eğitimleriyle 20 bin kişi desteklenecek.
Facebook'un eğitim ve etkinlik merkezi Facebook İstasyon İstanbul'da açıldı

Facebook bugün 42 Maslak'ta; ABD büyükelçisi, ABD Başkonsolosu, TOBB Başkanı, Habitat Yönetim Kurulu Başkanı, akademisyenler ve şirket yöneticileri eşliğinde Türkiye'deki ilk Facebook İstasyon'unun açılışını yaptı. Açılışla birlikte 4 ana konuya odaklandıklarını belirten Çağatay Pekyörür, Facebook İstasyon ile KOBİlerin dünyaya açılmasını sağlamak, ülkedeki işsizlik problemine çözüm yaratmak, STKLarı güçlendirmek ve ifade özgürlüğünü desteklemek istediğini açıkladı.

Facebook İstasyon'da KOBİlerin dünyaya açılmasını sağlamak için dijital beceri geliştirme eğitimleri düzenlenmesi planlanıyor. Aynı şekilde ülkemizdeki işsizlik problemine çözüm getirmek için bireylerin dijital kapasitesini arttıracak eğitimler düzenlenecek. Anlamlı topluluklar ve STKLarın güçlendirilmesi için etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Facebook İstasyon ifade özgürlüğünün desteklemesinde de önemli bir rol oynamayı hedefliyor. 

Etkinliğe Facebook kadrosundan önemli isimlerin katılım gösterdiğini de belirtelim. Ari Keşişoğlu, Ebele Okobi, Arlene Wains, Derya Matraş, Fares Akkad, Weera Saad, Nathan Naidooo, Sherry Dzia, Adam Bargoff, Ramez Shea, Aslıhan Ulutaş, Ece Başay ve Pınar Hoşafçı öne çıkan isimler arasında yer aldı. 

Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, yaptığı konuşmada Türkiye'deki KOBİlerin başarı hikayelerini paylaşarak Facebook İstasyon ile daha fazla başarı hikayesi yaratmak istediklerini dile getirdi. 

Facebook İstasyon'da neler yapılacak? 

Facebook İstasyon'da  Sınırları Aşan Türkiye projesi kapsamında 4500 KOBİ'ye eğitim verilecek, She Means Business projesi devam ettirilecek ve Facebook ile Öne Çıkın eğitimleriyle 20 bin kişi desteklenecek. Bunun yanı sıra Developer Circles etkinlikleriyle yazılım geliştiricilerin eğitimler ve networking için buluşacağını da ekleyelim. Sanatsal faaliyetleri de desteklemeyi planlayan Facebook İstasyon, ayrıca dijital gazetecilik eğitimleri de düzenleyecek. 

Facebook, tüm bu etkinlikler, destekler ve eğitimler çerçevesinde Facebook İstasyon ile 1 yıl içinde 35 bin kişiye ulaşma hedefliyor. 

TOBB ve Habitat desteğiyle hayata geçen Facebook İstasyon, ilk merkezini İstanbul'da açmış olsa da TOBB ev sahipliğinde 8 yeni şehirde daha kullanıcılara destek vermeye devam edecek. Ankara, Antalya, İzmir, Denizli, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep ve Kayseri şehirlerinde düzenlenecek eğitimlerle Türkiye'deki KOBilerin, girişimlerin ve öğrencilerin destekleneceğini belirtelim. 

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi Başkanı Ari Keşişoğlu İstanbul'da açılan Facebook İstasyon'un Facebook'un 7. girişimi olduğunu belirtti. Facebook İstasyon'un çok fazla şehirde bulunmadığına dikkat çeken Keşişoğlu, Facebook'un yok Türkiye'yi önemsediğini söyledi.

Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Ebele Okobi ise Türkiye'nin küresel pazardaki Facebook kullanımında ilk 10'da yer aldığını dile getirdi. Türkiye'nin KOBİ desteğine önem veren bir ülke olduğunu belirten Okobi, Kasım 2018'den bu yana üzerine çalıştıkları Facebook İstasyon ile KOBİleri sınır ötesine taşımayı hedeflediklerini tekrarladı. Bu kapsamda Facebook İstasyon'da 4 hafta sürecek KOBİlere özel eğitimler düzenleneceğini ekleyelim. 

Açılışta ABD Başkonsolos'u Daria Darnell, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da konuşmalar yaptı. 

ABD Başkonsolosu Daria Darnell, destekleri için Habitat ve TOBB'a teşekkür ederken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedeflediklerini dile getirdi. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sabancı ise tercihen ya da mecburen inovasyon yapacağız diyerek Facebook İstasyon'u entelektüel insanların yetişmesi için bir platform olarak nitelendirdi. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır 6 ay önce Londra 'da gerçekleştirdikleri toplantıda konuşulanları hayata geçirdikleri için Çağatay Pekyörür ve Derya Matraş'a teşekkür etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.