Girişimcilere özel kredi kartı Brex, San Francisco'da cafe açtı

Şimdiye kadar girişimlerin ve yatırımcıların buluşma noktası olarak görülen South Park Cafe, Brex tarafından yeniden açılıyor. Restoranda sadece Brex kart üyelerine özel menülerin yanı sıra yatırımcılarla network için Oval Oda erişimi sunulacak.
Girişimcilere özel kredi kartı Brex, San Francisco'da cafe açtı

2.6 milyar dolar değerlemeye sahip kredi kartı girişimi Brex, San Francisco'da restoran açtı. 20 yıl boyunca aktif faaliyet gösteren South Park Cafe'nin kapanmasının ardından mekanı satın alan şirket, işletmenin yaptıkları yatırımcı görüşmeleri nedeniyle kendileri için özel olduğunu ifade etti.

Restoranı aynı isimle yeniden açmaya karar veren Brex, bunun silikon vadisi topluluğuyla iletişim kurmak için bir fırsat olduğunu belirtiyor. South Park Cafe, Brex'in yeni merkezine 5 dakikalık yürüme mesafesinde ve San Francisco'nun finansal bölgesinin birkaç blok ötesinde yer alıyor. Şimdiye kadar girişimlerin ve yatırımcıların buluşma noktası olarak görülen South Park Cafe, Brex ile birlikte bu buluşmaları sadece üyelerin erişebildiği Oval Oda'ya taşınacak. 

Girişimcilere hizmet veren bir kredi kartı olarak konumlanan Brex, sadece kart sahiplerinin erişebildiği ve ismini Oval Ofis'ten alan bu Oval Oda'da yatırımcılarla görüşebileceği gibi buluşmalar arasında çalışabilecek ya da işe almak istediği adaylarla görüşmeler yapabilecek. Aynı şekilde South Park Cafe'de Brex kart sahiplerine özel yemekler sunulacak ancak restoranın tamamı kart sahipleri veya çalışan etkinlikleri için kapatılamayacak. 

Restoran, San Francisco'daki Michelin yıldızlı mekanlar kadar pahalı değil ancak bir yatırım sermayesi şirketinde çalışmıyorsanız fiyatlar size yüksek gelebilir. 

Girişimcilere kredi kartı hizmeti sunan Brex'in girişimci topluluğuyla iletişimini güçlendirmek için South Park Cafe'yi kullanması oldukça mantıklı. Şirket, bu sayede müşteriyle fiziksel ortamda buluşurken, onlara Brex'in kredi kartını kullanmak için yeni bir neden yaratıyor. Bununla birlikte şirket, yatırımcılarla olan iletişimini de fiziksel bir ortama taşıyor. 

Şimdiye kadar 380 milyon dolardan fazla yatırım almayı başaran Brex'in 23 yaşındaki kurucuları Henrique Dubugras ve Pedro Franceschi'nin ilerleyen dönemde yeni dahiyane fikirleriyle gündeme gelmesi olası. Bu arada Silikon Vadisi'ndeki Fintech girişimlerinin kendini yeni alanlarda göstermeye başlaması da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde ödeme yöntemi olarak konumlanan Stripe'ın, Stripe Capital ile kullanıcılarına kredi vermesinin ardından Brex'in cafe açması Fintech'lerin geleceğinin düşünüldüğünden daha parlak olduğunu gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.