Bitki bazlı "Karides" önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak

Bitki bazlı kabuklu deniz ürünleri pazarına gireceğini açıklayan Tyson Foods, San Francisco merkezli New Wave Foods girişimine yatırım da yaptı.
Bitki bazlı

200 milyar dolarlık "alternatif et" sektörünün popüler girişimlerini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün ise odağına yine yiyecek sektörünü alan oldukça ilginç bir haber ile karşınızdayız. Dünyanın en büyük tavuk, sığır ve domuz eti üreticisi ve tedarikçisi konumunda olan ABD merkezli Tyson Foods, yeni bir pazara giriş yaptığını duyurdu.

Bitki bazlı kabuklu deniz ürünleri pazarına gireceğini açıklayan Tyson Foods, San Francisco merkezli New Wave Foods girişimine yatırım da yaptı. New Wave Foods'un üreteceği bitki bazlı karideslerin 2020 yılının ilk aylarında karşımıza çıkması bekleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan Tyson Foods CFO'Su Tom Mastrobuoni, bir arkadaşı vasıtası ile New Wave Foods girişimi ile tanıştığını aktardı. Ürünü deneyen Mastrobuoni, bir şef tarafından hazırlanan New Wave Foods karidesinin gerçekten bir karides olmadığını bilmediğini de paylaştı.

Bitki bazlı protein üretimi yapan ilk firmanın New Wave Foods olmadığını da hatırlatalım. Bitki bazlı protein üretimi pazarı Impossible Foods ve Beyond Meat gibi firmaların liderliğinde gelişmeye devam ediyor. Tyson Foods'un bitki bazlı protein üretimi pazarında yer edinmeye çalıştığını da ekleyelim. 

Sadece New Wave Foods'a yatırım yapmakla kalmayan Tyson Foods, Beyond Meat firmasının yüzde 6,52 hissesine de sahip durumda.New Wave Foods'un üreteceği bitki bazlı yapay karides, yosun özü ve bitki proteini ile üretilecek. Karidesin dokusunu taklit etmenin oldukça zor olduğunu belirten New Wave Foods CTO'su Michelle Wolf, büyük oranda doğru dokuyu elde etme üzerine çalıştıklarını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.