Facebook Dating 20 ülkede yayına alındı

Başta ABD olmak üzere 20 ülkede kullanıcılara açılan Facebook Dating'in 2020'de Avrupa ülkelerine açılması bekleniyor.
Facebook Dating 20 ülkede yayına alındı

Mark Zuckerberg, bugün paylaştığı bir gönderide ilk olarak F8'de tanıtılan Facebook Dating'in başta ABD olmak üzere 20 ülkede yayına alındığını duyurdu. Ürün geliştirme süreci boyunca gizlilik ve güvenlik uzmanlarıyla çalıştıklarını belirten Zuckerberg, kullanıcıların deneyim üzerinde söz sahibi olmasına odaklandıklarını da dile getirdi. 

One of my favorite things about building Facebook is I can walk through almost any city in the world and people will...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Donnerstag, 5. September 2019

Şimdilik 20 ülkede yayına alınan Facebook'un yeni Dating özelliğinin ilerleyen süreçte yeni ülkelere de açılması bekleniyor. Özelliğin yayında olduğu ülkeler arasında Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Ekvador, Guyana, Laos, Malezya, Meksika, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Surinam, Tayland, Uruguay ve Vietnam yer alıyor. Özelliğin Avrupa ülkelerine ise 2020'nin başlarında açılması planlanıyor. 

Kullanıcılar Facebook Dating profillerinde Facebook ve Instagram hikayelerine yer verebilirken, size daha önce de aktardığımız Secret Crush özelliğiyle halihazırda ilgi duyulan Facebook arkadaşlarına ilan-ı aşk edebiliyor. Facebook Dating'in öne çıkan özellikleri arasında aynı grup ve etkinliklere ilgi duyan kullanıcıları keşfetme ve Instagram gönderilerini profile ekleme de yer alıyor. 

Bu arada sadece 18 yaşından büyük kullanıcıların tek bir tıkla kendi Facebook profillerinden ayrı olarak bir Facebook Dating profili oluşturabildiğini belirtelim. Size önerilecek olan adayların ilgi alanlarınıza ve Facebook'ta yaptığınız diğer eylemlere göre belirleneceğini de söylemekte fayda var.

Tinder'da olduğu gibi adayların sağa veya sola kaydırılması ise söz konusu değil. Eğer biri ile ilgileniyorsanız, doğrudan profillerine yorum bırakabilir ya da beğen butonuna basabilirsiniz. Son olarak Facebook Dating'in arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla veya arkadaş çevrenizde bulunmayan kişilerle eşleşmenizi sağladığını söyleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.