Yeni iPhone'dan Apple Watch'a Apple, 10 Eylül tarihinde neleri tanıtacak?

Apple'ın 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikte neleri tanıtabileceğine yakından bakıyoruz.
Yeni iPhone'dan Apple Watch'a Apple, 10 Eylül tarihinde neleri tanıtacak?

Her yıl Eylül ayında yeni iPhone ile birlikte yeni modellerini ve teknolojilerini gözler önüne seren Apple, bu yıl 10 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyecek. Bu haberimizde ise Apple'ın 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikte neleri tanıtabileceğine yakından bakacağız.

Eylül ayında düzenlenen etkinliğin başrolünde her zaman olduğu gibi iPhone modelleri olacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone XS, XS Max ve iPhone XR modellerinin yerine geçecek yeni modelleri tanıtacak olan Apple, modellerin isimlerini değiştirebilir.

Çıkan söylentilere göre Apple, iPhone XS ve XS Max modellerinin isimlerini "iPhone Pro" veya "iPhone XI" olarak değiştirebilir. Ailenin en uygun fiyatlı üyesi konumunda olan iPhone XR'ın yeni versiyonu ise "iPhone 11R", "iPhone XIR" veya "iPhone Pro Lite" ismi ile tanıtılabilir.

Ortaya çıkan bilgilere göre iPhone modellerinin tasarımları bir önceki modeller ile oldukça benzer olacak. Yapılacak en büyük değişikliğin Lightning bağlantısı ile ilgili olabileceği konusunda ise söylentiler devam ediyor. Lightning bağlantısı yerine USB-C bağlantısının kullanılması sürpriz olmayacaktır.

iPhone modellerinin yanı sıra yeni bir Apple Watch modeli de karşımıza çıkabilir. Fakat söz konusu Apple Watch modelinin Apple Watch Series 5 olması beklenmiyor. Hatırlatmak gerekirse Apple'ın seramik ve titanyum kasaya sahip Apple Watch modelleri üzerinde çalıştığı sizlere Ağustos ayında aktarmıştık.

Söz konusu seramik ve titanyum kasaya sahip Apple Watch modellerinin ve WatchOS 6 işletim sisteminin 10 Eylül tarihinde tanıtılması bekleniyor. Düşük bir ihtimal olsa da Apple'ın önümüzdeki hafta 16 inçlik bir MacBook Pro modeli tanıtacağı da konuşulanlar arasında. 

16 veya 16,5 inçlik bir ekran büyüklüğünde sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modelinin OLED panel yerine IPS LCD panel kullanması bekleniyor. Intel'in 10. nesil Ice Lake işlemcisini veya AMD'nin Navi işlemcisini kullanacak olan yeni MacBook Pro modeli, tasarımsal değişikliklere de sahip olacak.

10 Eylül'de düzenlenecek olan etkinlikle birlikte iPad modelleri de güncellenebilir. 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerinin kamera sistemleri ve kullandıkları işlemciler özelinde yenilenmeleri bekleniyor. Modellerin tıpkı iPhone modellerinde de olacağı gibi A13 işlemcisini kullanmaları bekleniyor.

Son olarak gelelim işletim sistemlerine. WWDC'de duyurduğu işletim sistemlerinin final sürümlerini kullanıma sunacak olan Apple, 10 Eylül tarihinde iOS 13, iPadOS, MacOS Catalina ve WatchOS 6 işletim sistemlerinin son sürümlerini resmen kullanıma sunacak. 10 Eylül tarihinde Apple'ın etkinliği ile ilgili tüm gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.