Sosyal platformlarda satış odağındaki paylaşımlarda aranan: Eğlenceli içerik değil bilgi verici içerik

Sosyal platformlardan ürün satışının daha çok konuşulmasıyla pazarlamacılar, tüketicilerin hangi çeşit gönderilerle daha çok ilgilendiğini öğrenmek, nasıl içeriklerin daha çok hit alacağını belirlemek gibi konularda daha çok çalışmakta.

Sosyal platformlardan ürün satışının daha çok konuşulmasıyla pazarlamacılar, tüketicilerin hangi çeşit gönderilerle daha çok ilgilendiğini öğrenmek, nasıl içeriklerin daha çok hit alacağını belirlemek gibi konularda daha çok çalışmakta. Henüz popülerliği tırmanışta olan sosyal ticaret, markaların bu konularda uzmanlaştığında e-ticaret kanalı için ciddi bir rakip olabilir. Instagram'ın uygulama içi alışveriş özelliği, Snapchat'in Amazon linkli araması ve Pinterest'in önerileri sosyal medya üzerinden alışverişe erişimi sağlaması açısından kritik uygulamalar.

Türkiye'de henüz kullanımının yurtdışı ile benzer olmadığını yayınladığımız Sosyal Ticaret Farkındalığı araştırmamızda ancak demografi ve kullanım bakımından potansiyelin yüksek olduğunu belirtmiştik. Geçtiğimiz hafta yaptığımız kısa birkaç soruyu yanıtlayan okuyucumuza göre sosyal medyada ürün satın alırken dikkat çeken noktalar arasında öncelikli olarak iletişim, kanaldan yapılan alışveriş adedi ve ürünün beğeni sayısı gelmekte. Birebir iletişimin önemi, sosyal medya aracılığıyla yapılacak satışlarda öne çıkması gereken unsurlardan. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.