Netflix sansür iddialarını yanıtladı

Türkiye'de 1,5 milyon adet ücretli tekil üyeye sahip olan Netflix, RTÜK denetimi kapsamında bir sansür talebiyle karşılaşmadığını açıkladı.
Netflix sansür iddialarını yanıtladı

Dün uzun bir süre boyunca "Netflix kapanıyor" iddialarının gündemi meşgul etmesinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in attığı tweet iddiaların doğru olmadığını ortaya çıkarırken, Netflix'de kullanıcı sayısını belirttiği açıklamada Türkiye pazarında kalıcı olduğunu vurguladı.

Buna ek olarak Netflix akşam saatlerinde paylaştığı bir gönderi ile Türkiye kullanıcılarını bırakmaya niyeti olmadığını açıklayan şirket, kullanıcıların sansüre yönelik sorularını da cevapladı. Paylaştığı tweet'te "Benim sizi bırakmaya hiç niyetim yok... Söylentilere kulak asıp kendinizi lütfen üzmeyin!" ifadesini kullanan şirket, RTÜK yönetmeliğinin dün  itibarıyla devreye girmesi üzerine sansür konusuna da açıklık getirdi:

Çocukları yaşlarına uygun olmayan içeriklerden korumak ekipçe önceliğimiz. Bunu yaparken senin istediğini özgürce izlemen de bizim için bir o kadar önemli. Ayrıca böyle bir taleple karşılaşmadık.

Geçtiğimiz ayın başında Resmi Gazete'de yayınlanan dijital yayıncılığa yönelik RTÜK denetimi uzun süredir dijital platform kullanıcılarının gündeminde. Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin paylaştığı tweet ile Netflix, BluTV, puhutv, Turkcell, Vodafone, Digiturk, Tivibu gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldıklarını söylüyor.

Görünen o ki; dijital yayın platformlarından yüzde 0.5 civarında bir pay almaya hazırlanan RTÜK, şimdilik sansürden çok yasal denetim kısmı ile ilgileniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.