Genç nesil, finansal hizmetler konusunda dijital teknolojiye güveniyor

Genç nesil, finansal hizmetleri keşfetmek ve kullanmak için eski nesillere kıyasla dijital teknolojiye daha fazla güveniyor.
Genç nesil, finansal hizmetler konusunda dijital teknolojiye güveniyor

Genç nesil, finansal hizmetleri keşfetmek ve kullanmak için eski nesillere kıyasla dijital teknolojiye daha fazla güveniyor. Genç neslin bankacılık sektöründeki beklentilerini nasıl yeniden şekillendirdiğini ortaya çıkaran çalışma, 18-34 yaş arasındaki banka müşterilerinin neredeyse yarısının, bankacılık konusundaki seçeneklerini dijital yöntemlerle öğrendiğini söylüyor.

Bu yaş grubunun %61'i, birincil hesaplarını desteklemek için Venmo gibi fintech hizmetlerini kullandığını söylüyor. Accenture'ın Facebook için yaptığı bir araştırmaya göre bunu yapan 35 yaşından büyüklerin oranı ise yaklaşık %36 olarak karşımıza çıkıyor. Bunlara bakarak şunu söyleyebiliriz; bankaların genç kullanıcılarla ilişkilerini değiştirmeleri kritik öneme sahip. Eğer dijital yönde olumlu bir değişim gerçekleşmezse bankalar, genç nesli müşteri tabanlarına sokma fırsatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Bu da gelecek dönem göz önüne alındığında ciddi bir kayıp anlamına geliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.