Apple, şebeke olmadan mesaj gönderimini ve alımını destekleyen projesini rafa kaldırdı

Kullanıcıların, 900MHz'lik bir radyo spektrumu üzerinden diğer iPhone'lara metin mesajları göndermelerini sağlayacak olan projenin rafa kaldırıldığı açıklandı.
Apple, şebeke olmadan mesaj gönderimini ve alımını destekleyen projesini rafa kaldırdı

Apple'ın iPhone'lar için şebekesiz mesaj alımı ve gönderimini destekleyen bir projesi olduğu konuşuluyordu. Kullanıcıların, 900MHz'lik bir radyo spektrumu üzerinden diğer iPhone'lara metin mesajları göndermelerini sağlayacak olan projenin rafa kaldırıldığı açıklandı. Aslında bunun şaşırtıcı bir yenilik olmadığını belirtelim, zira teknoloji devi bir güvenlik açığı sebebiyle Apple Watch'lar için Walkie Talkie özelliğini de kullanımdan kaldırmıştı. 

The Information'ın haberine göre Apple ve Intel, proje iptal edilmeden önce gelecekteki iPhone'larda Intel çiplerine entegre olacak teknoloji üzerinde birlikte çalışıyorlardı. Apple ise bir yıl önce, projenin Off Grid Radio Service (“OGRS”) olarak adlandırılan patentlere atıfta bulunan Project OGRS tarafından yapıldığını bildirmişti. Bu patenlerin cihazdan cihaza iletişim sistemini açıkladığını belirtmekte fayda var.

Apple'ın şu an için rafa kaldırılan projesi, iPhone'lu kişilerin, kayak pistleri veya uzak bölgelerdeki yürüyüşler gibi hücresel kapsama alanı olmayan alanlarda yakındaki arkadaşlara ulaşmalarına olanak tanıyacak yeni bir kablosuz teknoloji projesiydi demek mümkün. Buna göre iPhone'lar bir telsiz gibi işleyecek, ancak bu konuşmaya dayalı değil, mesaj göndermeye dayalı olacaktı. Potansiyel özelliğin neden rafa kaldırıldığı tam olarak açıklanmasa da projede görevli ana ismin şirketten ayrıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bir süre daha karşılaşmayacağımızı düşündüğümüz proje, ilerideki dönemde tanıtılacak iPhone'larda karşımıza çıkabilir. Projeyi beklemeye almasına rağmen, Apple'ın çabası, şirketin, kablosuz teknolojiyi kullanarak ürünlerini ön plana çıkarma konusundaki daha geniş bir alana ulaşmak istediğini gösteriyor. Şirket, yakın zamanda, Intel'in 5G modem birimini 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Apple'ın bununla kablosuz yatırımlarını önemli ölçüde artırdığını söylemek mümkün. Zira bu yatırımlar, Apple'a 2 bin 200 yeni çalışan getirecek ve kablosuz patentler kazandıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.