Odaklanmanıza yardımcı olacak 8 mobil uygulama

Bu listemizde odaklanmanıza yardımcı olabilecek 8 mobil uygulamaya yakından bakıyoruz.
Odaklanmanıza yardımcı olacak 8 mobil uygulama

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, gün içinde belli bir konuya odaklanmamızı zorlaştırıyorlar. Odaklanamamamızın temel nedeni ise sahip olduğumuz uygulamalardan gelen bildirimler. Sorunun temeli mobil uygulamalar olsa da bazı mobil uygulamalar ise tam da bu soruna çözüm sağlıyor. Bu listemizde odaklanmanıza yardımcı olacak 8 mobil uygulamaya yakından bakacağız.

Focus To-Do

Listemizin ilk uygulaması olan Focus To-Do, gün içinde konsantre olmanızı amaçlıyor. Odaklanmanızı sağlayan Pomodoro tekniği ile yapılacaklar listelerini bir araya getiren bir uygulama olan Focus To-Do, kullanıcısının 25 dakikalık çalışma periyotları ile yapacakları işlere odaklanmalarını amaçlıyor. Dilerseniz Focus To-Do uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Engross

Tıpkı Focus To-Do gibi odağına Pomodoro tekniğini alan Engross, diğer uygulamalardan farklı olarak içinde motivasyon mesajları barındırıyor. Söz konusu mesajlar ile kullanıcılarının odaklanmasına yardımcı olan Engross, içinde zamanlayıcı, yapılacaklar listesi ve planlama özelliklerini de bulunduruyor. Dilerseniz Engross uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz. 

Brain Focus Productivity Timer

Kullanıcılarının 25 dakika boyunca yapacakları işlere odaklanmasını sağlayan bir uygulama olan Brain Focus Productivity Timer, temelde Pomodoro tekniğini kullanan bir zaman yöneticisi olarak çalışıyor. Dilerseniz Brain Focus Productivity Timer uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz. 

Focus Booster

Sade tasarımı ile dikkatleri çeken bir odaklanma uygulaması olan Focus Booster, rakiplerinden farklı olarak karanlık moda da sahip durumda. Listemizin diğer uygulamaları gibi Pomodoro tekniğini uygulayan Focus Booster, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut. Dilerseniz Focus Booster uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Freedom

Listemizdeki en ilginç uygulamalardan biri olan Freedom, odaklanmanıza engel olan diğer uygulamaları kullanmanızı engelleyen bir mobil uygulama. Freedom uygulaması ile zamanınızı çalan oyun veya sosyal medya uygulamalarının belirli süreler boyunca bloklayabilirsiniz. Freedom uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Forest

Listemizdeki en popüler uygulamalardan biri olan Forest, odaklandığınız süre boyunca bir sanal bir ağaç yetiştirmenizi sağlıyor. Eğer Forest uygulamasını kullanırken başka bir uygulamaya geçerseniz ise yetiştirdiğiniz ağaç ölüyor. Forest uygulaması ile odaklanarak sanal ormanınızı kurabilirsiniz. Dilerseniz Forest uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Space

Gün içinde ne kadar süre konsantre olmak istediğinizi belirleyebileceğiniz ve günlük gelişiminizi takip edebileceğiniz bir konsantrasyon uygulaması olarak hizmet veren Space, gelişiminizi sosyal medya üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşmanıza da olanak tanıyor. Dilerseniz Space uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Headspace

Meditasyon ve uyku uygulaması olan Headspace: Meditation & Sleep, listemizin popüler uygulamalarından. Genelde uyumadan önce veya sabah kullanılan bir uygulama olan Headspace: Meditation & Sleep, meditasyon yaparak daha rahat uyumak veya güne daha iyi başlamak için kullanılabiliyor. Dilerseniz Headspace uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.