Volkswagen CEO'su Herbert Diess Tesla'ya yatırım yapmak istiyor

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, günümüzün en popüler otomotiv şirketlerinden biri olan ve elektrikli otomobil denince akla gelen Tesla'ya yatırım yapmak istiyor
Volkswagen CEO'su Herbert Diess Tesla'ya yatırım yapmak istiyor

Volkswagen'in Ford'un sürücüsüz otomobil birimi Argo AI'a yatırım yaptığını sizlere geçtiğimiz Temmuz ayında aktarmıştık. Almanya merkezli Manager Magazine'in paylaştığı bilgilere göre Volkswagen CEO'su Herbert Diess daha büyük bir yatırımın peşinde.

Paylaşılan bilgilere göre Volkswagen CEO'su Herbert Diess, günümüzün en popüler otomotiv şirketlerinden biri olan ve elektrikli otomobil denince akla gelen Tesla'ya yatırım yapmak istiyor. Manager Magazine'in adı açıklanmayan güvenilir bir kaynağa dayandırdığı habere göre Herbert Diess, gerekli onayları alabilirse hemen Tesla'ya yatırım yapacak.

Yatırım için kullanılacak olan paranın şu an için beklemede olduğunu fakat Herbert Diess'in henüz büyük hissedarları ikna edemediğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Volkswagen'in yüzde 52'si Porsche ailesi tarafından kontrol edilirken, yüzde 20'si ise Almanya'nın bir eyaleti olan Lower Saxony tarafından kontrol ediliyor.

Kısacası eğer Herbert Diess bu yatırımı yapmak istiyorsa Porsche ailesini ve Lower Saxony eyaletini ikna etmesi gerekiyor. Dün itibariyle Tesla hisselerinin yüzde 2,5 oranında yükseldiğini de ekleyelim. Şirkete yakın ve bankacı olan bir başka kaynak ise Manager Magazine'in iddialarını doğru olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Volkswagen sözcüsü, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve spekülasyondan ibaret olduklarını belirtti. Söz konusu yatırım iddialı yalanlansa da Volkswagen'in Tesla'ya yatırım yapması veya şirketi satın almak istemesi pek de sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.