Google'ın uygulama mağazası Play Store, yeni tasarıma kavuştu

Play Store'un tasarım anlamında yeni bir görüntüye kavuştuğunu resmi blogu üzerinden duyuran Google, mağazasının aylık 2 milyar aktif kullanıcıysa sahip olduğunu da duyurdu.
Google'ın uygulama mağazası Play Store, yeni tasarıma kavuştu

Google'ın uygulama mağazası olan Google Play Store, yeni bir tasarım değişikliği ile karşımıza çıktı. Mağazası olan Play Store'un tasarım anlamında yeni bir görüntüye kavuştuğunu resmi blogu üzerinden duyuran Google, mağazasının aylık 2 milyar aktif kullanıcıya sahip olduğunu da duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimiz Ocak ayında Gmail uygulamasın tasarımını da değiştirmişti. Gmail ile benzer tasarım özelliklerine kavuşan Play Store, "Material Design" görünümüne kavuştu.Daha temiz ve sade bir tasarıma kavuşan Play Store, eski tasarıma oranla beyaz renginin daha ağırlıkta olduğu bir tasarıma sahip.

Hatırlatmak gerekirse eski tasarıma yeşil rengi hakimdi. Gelen yeni tasarım ile birlikte uygulamanın alt kısmına yerleşen navigasyon çubuğu 4 farklı kategoriye sahip. Yeni tasarım ile birlikte oyunlar, uygulamalar, filmler ve kitaplar 4 farklı kategori şeklinde ayrıldı. 

Yapılan bir başka değişiklik ise uygulamaların kendi sayfaları ile ilgili. Eski tasarımda sayfanın alt kısmında yer alan uygulama bilgileri yeni tasarım ile birlikte sayfanın üst kısmına konumlandırılmış. Bu değişiklik sayesinde kullanıcılar indirecekleri oyun veya uygulamaların özelliklerine daha kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Gelen yeni tasarım ile birlikte kullanıcıları için "Sizin için önerilenler" başlığı altında kişisel oyun ve uygulama önerileri de sunan Play Store, daha iyi bir uygulama mağazası deneyimi sunmayı hedefliyor. Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'un 2017 yılında tasarımını baştan sonra değiştirdiğini sizlere aktarmıştık. Google'ın Play Store için yaptığı değişiklikler App Store için yapılan tasarım değişiklikleri ile oldukça benzediğini de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.